Moszkva semmi jót nem vár a Biden-kormányzattól

2020. december 23. 10:41

Joe Biden külpolitikáját az oroszelleneség fogja vezérelni – hangoztatta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

2020. december 23. 10:41
null

 

Oroszország semmi jót nem vár Joe Biden leendő amerikai elnöktől, akinek külpolitikáját az oroszelleneség fogja vezérelni – hangoztatta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes egy szerdán közzétett interjúban. Az orosz Interfax hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette: „nem várunk semmi jót, ez egyértelmű. Furcsa is lenne jót várni azoktól az emberektől, akik közül sokan oroszgyűlölettel kezdték politikai pályájukat, és hazámat keserű szavakkal illették, azt követően, hogy új feszültségek támadtak a két ország között, az Egyesült Államokat ért és Moszkvának tulajdonított kibertámadás kapcsán”.    

Rjabkov az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért és a hadászati fegyverzetcsökkentési tárgyalásokért felelős, ebben a feladatkörében az egyik fő orosz képviselője az Egyesült Államok külügyminisztériumával folytatott párbeszédnek. Úgy vélekedett, hogy Moszkvának csupán „szelektív párbeszédet” kellene folytatnia az Egyesült Államokkal, csak „a minket érdeklő témákra összpontosítva”.    

A többi kérdést illetően „az Egyesült Államok teljes körű elhatárolására van szükség, minden irányban, mert az amerikai politika mélyen ellenséges Oroszországgal szemben” – tette hozzá. Rjabkov szerint a kétoldalú kapcsolatok újjáélesztésének kérdésében a labda az amerikai térfélen van, Oroszország nem szándékozik „kezdeményezni a kapcsolatfelvételt Biden átmeneti csapatával”.    

A kijelentés néhány órával azután hangzott el, hogy a megválasztott amerikai elnök megígérte, választ ad az országát célzó, Oroszországnak tulajdonított óriási kibertámadásra, miközben tétlenséggel vádolta Donald Trump kormányzatát. Rjabkov úgy vélekedett, a leköszönő amerikai kormányzat „súlyos örökséget” hagy maga után, miután több szankcióval sújtotta Oroszországot, különösen a kibertámadásokra, valamint a 2016-os elnökválasztásba való beavatkozásra hivatkozva.   

„Minden rosszból még rosszabb keletkezik. Ez volt jellemző az elmúlt négy évre, és nem úgy tűnik, hogy ez az irány megváltozna” – hangoztatta az orosz külügyminiszter-helyettes.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2020. december 23. 14:55
A Brezsnyevék sokkal undokabbak volt a Reagenéknél. Ma Bidééknél sokkal normálisabbnak tűnnek a Putyinék. Nyilván ebben benne van, hogy Otoszország ma jóval gyengébb szereplő... De majd belép Kína, és ki tudja, mit hoz? Egy biztos, az a rendszer jóval messzebb van az európaitól, mint az orosz...
oskar
2020. december 23. 13:29
Oroszország megtalálja majd a szövetségeseit akik nem russofóbiások. Sajnos Európa kárára! Merkelt zsarolhatják valamivel. A CIA lehalgatta a telefonját. Azóta nem mondja, hogy Európa Liszabontól Vlagyivosztokig fog terjedni. Az USA ezt nem akarja.
tothpal
2020. december 23. 13:12
Amerikától semmi jót nem várhat a világ! Örök békétlenséget okoznak az emberiség számára. Biden kiszámíthatatlan politikus...
concret
2020. december 23. 12:47
Mint ahogyan Reagan is jól betett a gonosz birodalmának. Minden normálisan működő amerikai kormánytól ez várható. Még Pompeo sem szereti az oroszokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!