Merkel: Megér napi 590 halottat a forraltborozás?

2020. december 09. 16:40

További szigorításokat szorgalmazott a német kancellár.

2020. december 09. 16:40
null

A kijárási korlátozások szigorítását szorgalmazta a német kancellár a Bundestag ülésén – derül ki a Deutsche Welle tweetjéből. Angela Merkel a többi között arról beszélt, hogy a karácsonyi vásárokban megszokott forraltborozás nem egyeztethető össze azzal a társadalmi egyezséggel, hogy ételt csak elvitelre vásárolnak, és otthon fogyasztják el. A német kancellár beszédében azt is ellenezte, hogy megnyissák a szállodákat, hogy karácsony és újév idején ott találkozhassanak egymással a családok.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a német tudományos akadémia, a Leopoldina kedden ismertette legújabb ajánlásait, amiben december 14-től az iskolalátogatási kötelezettség felfüggesztését, a karácsonyi iskolaszünet meghosszabbítását, december 24-vel kezdődően pedig a létfontosságú üzletek kivételével teljes boltzárat javasolnak, illetve az otthoni munkavégzés lehető legszélesebb körű bevezetését.

 

(MTI/EPA/Hayoung Jeon)

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2020. december 10. 00:58
Akkor most a mutti megya Zorbán után, vagy mi a roseb? Persze lényegtelen, hiszen ha szigorít a Zorbán az a baaaaj, ha lazít a Zorbán az a baaaaj! Mintha ezen múlna és nem az állampolgár józan belátásán. Sajátos, hogy Magyarországon pont a liberálisok várják el leginkább a hatalomtol, hogy megmondják nekik mit tehetnek és mit nem járvány idején. Például gondolkodni azt nagyon érdemes.
pepu
2020. december 09. 21:28
Nekem meg, ha én forraltborozhatok. (Bocs :-)
civis72
2020. december 09. 21:09
Megér napi 590 halottat a forraltborozás? ...Attól függ...ki árulja
C.Dömötör
2020. december 09. 19:59
Ez az asszony áll egy ilyen nagy ország élén. Rettenetes ahogy beszél, nem tud fogalmazni, a mondatokat félbehagyja, egy kínszenvedés. De van szíve, azt mondta a rádióban, hogyha a gyerekek fáznak (ehhez tudni kell, hogy az iskolákban egy szellőztetési őrület kezdődött, mert meggyőződésük, hogy a 20 percenkénti ablaknyitás halálos minden vírus ellen, ezért ott ülnek a szerencsétlenek kabátban, sapkában, és persze a maszkban), szóval ha fáznak, akkor a térdhajtás, és a tapsolás remek kiegyensúlyozása a hidegnek. Még mondja valaki, hogy nem ügyel az utánpótlásra. Ahogy a Welt írta, nekünk nincs királynőnk, de van Angela Merkelünk. S ki is nyomtatták!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!