Gyilkos medve tart rettegésben egy indiai falut

2020. december 07. 17:24

Az országban szigorú törvények tiltják a vadon élő állatok megölését.

2020. december 07. 17:24
null

Megölt négy embert és megsebesített három másikat egy medve a közép-indiai Cshattíszgarh államban.

A falusiak erdei terméseket gyűjtöttek a dzsungelben, amikor a vadállat rájuk támadt – közölték hétfőn a hatóságok. A súlyos áldozatokat követelő támadás pánikot okozott a környékbeli falvakban, a hatóságok erdészeket és rendőröket küldtek a helyszínre a medve elűzésére. Indiában szigorú törvények tiltják a vadon élő állatok megölését.

Természetvédelmi szakemberek szerint a medvéket elbizonytalanítja az egyre gyakoribb emberi jelenlét az erdőkben, ezért válnak agresszívvá. Olykor maguk a medvéken bosszút állni akaró falusiak okozzák a saját vesztüket – tették hozzá.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandarin.
2020. december 07. 23:37
A medve területe igazi veszélyzóna az emberek számára, csak Indiában egyre nehezebb a ragadozókkal való együttélés. Ami nálunk ritka fenevad az állatkertben, az ott hétköznapi valóság.
Pap Lázár
2020. december 07. 18:36
https://en.wikipedia.org/wiki/Himalayan_brown_bear Lehetséges, hogy erről az alfajról van szó?
Zsoel
2020. december 07. 18:24
Ez egy barnamedve. Indiában olyan nincsen, ajakos medve van.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 07. 18:18
Nem szeretnék szőrszálhasogató lenni, de Indiában ajakos medvék és örvös medvék élnek, barnamedvék viszont nem igazán: https://hu.wikipedia.org/wiki/Ajakos_medve https://hu.wikipedia.org/wiki/Örvös_medve
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!