Hamiltont lovagi rangra emelte a királynő

2020. december 31. 08:01

A lovagi rangra emelt Lewis Hamilton Forma-1-es autóversenyző mellett a nagy-britanniai koronavírus-járvány elleni küzdelem hősei szerepelnek jelentős számban II. Erzsébet királynő újévi kitüntetési listáján. Az uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda, először II. Erzsébet királynő júniusi „hivatalos” születésnapján, majd újév előestéjén.

2020. december 31. 08:01
null

Az idei születésnapi kitüntetési lista összeállítását azonban az uralkodó egyetértésével októberre halasztották, lehetőséget teremtve arra, hogy a koronavírus-járvány megfékezésében élenjárók minél nagyobb számban részesülhessenek a magas kitüntetésekben. A csütörtök hajnalban ismertetett újévi kitüntetési listán is kiemelt számban szerepelnek az egészségügy dolgozói és önkéntes segítői.

A listára 1239-en kerültek fel. Közülük 229-nek a neve mellett szerepel, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelemben vállalt szerepükért részesültek az elismerésben. II. Erzsébet királynő a Brit Birodalom rendjének tagja (Member of the Order of the British Empire, MBE) címet adományozta például a 104 éves Ruth Saundersnek, aki végiggyalogolta a maratoni távot, így gyűjtve pénzt a London környéki helikopteres légimentő-szolgálatnak.

Minden idők legidősebb kitüntetettje ugyanakkor a 106 esztendős Anne Baker, aki szintén az MBE címben részesült jótékonysági tevékenységéért. A legismertebb kitüntetett Lewis Hamilton Forma-1-es autóversenyző, aki idén megszerzett hetedik világbajnoki címével beállította Michael Schumacher rekordját.

Hamiltont a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra emelte a királynő. A 35 éves Hamiltonnak alig néhány napja az év sportembere címet adományozta a BBC brit közszolgálati médiatársaság. A művészvilág sztárjai közül szintén lovagi rangra emelte a királynő Roger Deakins operatőrt. Deakins az idei Los Angeles-i Oscar-gálán az 1917 című háborús film fényképezéséért a legjobb operatőrnek járó elismerést vehette át.

A brit uralkodó ugyancsak lovagi rangra emelte Dave Lewist, a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat, a Tesco volt vezérigazgatóját.

(MTI)

Címlapkép: MTI/EPA/Pool/Giuseppe Cacace

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. január 02. 13:18
Nem igazán tudok angolul, de minden filmben a lovaggá tevés az "lovaggá ütik", magyarul ez a szóhasználat. Karddal, vállon. Lásd Lancelot.
néhai Ch.Pilot
2021. január 02. 11:20
A királynőnek nem ez az első botlása. Simán aláírta a buziházasságot elrendelő törvényt. Hamiltont viszont nem értem. Egy BLM aktivista hogyan fogadhat el lovagi címet az általa lenézett, gyűlölt fehér rasszhoz tartozó királynőtől? :-D Pojáca! Nigger pojáca.
Zenador
2021. január 01. 11:41
Le vagyok döbbenve azon, hogy egy keresztény-konzervatív értékrendet követő hírportálon mennyi rasszista, és Én is túlzásnak tartom Hamiltonnak a libsis habzását. A szobordöntögetés és az anirasszista lózung sajnos túl lett tolva és eltereli fontosabb dolgokról a lényeget, de a kőkemény munkát, amit versenyről-versenyre kell nyújtani éveken át ebben a kiélezett professzionális sportágban, azt nem lehet ignorálni. Iszonyat lemondás, rengeteg gyakorlás, erőnléti edzés, koncentráció fejlesztés és emberpróbáló felkészülés van ennyi VB cím mögött. Az F1-ben még egyetlen győzelemért is meg kell küzdeni, nemhogy 7 VB címért. Ha nekem nem hisztek, akkor talán az "árja" Vettelnek elhiszitek: Vettel: Hamilton a mi korszakunk legjobb versenyzője https://gphirek.origo.hu/f1/20201115-f1-sebastian-vettel-lewis-hamilton-a-mi-korszakunk-legjobb-versenyzoje.html Vettel ezt a dicséretet a káoszos Török Nagydíj után mondta, pont egy olyan verseny után, ahol nem sokat számít az autó erőfölénye, annál inkább a tehetséges versenyző... Nyomtok egy ocsmány, becsmérlő és kirekesztő kommentet és utána mentek meggyónni a templomba. Ez a keresztény mentalitás:
annamanna
2021. január 01. 04:34
Egy sorozat a netflixen négerekkel, mint "angol arisztokratákkal": https://www.netflix.com/hu/title/80232398 Egyszerűen hajmeresztő. Ezek a négerek miért nem a SAJÁT AFRIKAI MÚLTJUKRA BÜSZKÉK, miért kell nekik a másik múltja? (Egyébként ugyanez vonatkozik a zsidókra is, akik régebben mindenképpen arisztokratáknak akartak látszani, aztán tőkésértelmiséginek, és lehazudták a zsidó prolikat. Ma meg az a divatos mantrájuk, hogy ők előbb voltak a Kárpát-medencében, mint a magyarok. Miért nem a tényleges galíciai múltjukra büszkék, miért kell nekik az, ami a másiké? A "zsidókeresztény" kifejezésről nem is beszélve!) Ha ők tényleg annyira büszkék magukra, akkor miért nem vállalják fel a tényleges saját múltjukat? Ez a faszkalap kismajom az egyik legnagyobb provokatőr, állandóan BLM-pólóban tüntet, akkor miért is fogadta el a brit királynőtől a lovaggá ütést, miért nem utasította azt vissza, mint a fehér férfi fölényének nyilvánvaló bélyegét????? Mert egy szánalmas törpe korcs, nyilván azért. Mások már írták, hogy folyton előnyöket kap a szarházija, és pont emiatt lett ilyen agresszív provokáló. Néhány pofon hiányzik a képéről inkább, mint a lovaggá ütés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!