Letartóztatták Rio de Janeiro polgármesterét

2020. december 22. 16:21

A vád szerint Marcelo Crivella érintett volt a városházán zajló korrupciós rendszer működésében

2020. december 22. 16:21
null

Crivellát a brazil metropolisz nyugati részén található otthonában tartóztatták le. A polgármester visszautasította a vádat, s azt állította, hogy szerinte politikai üldöztetés célpontja. „Ártatlan vagyok, és nem tudom, mi zajlik. Ez politikai üldöztetés” – mondta újságíróknak letartóztatását követően. Crivella letartóztatására egy kiterjedt korrupciós vizsgálat keretében került sor, amely Rio de Janeiro állam öt kormányzóját juttatta már rács mögé.

A vizsgálat részben egy ismeretlen ember által vádalkuban tett vallomáson alapul. Az illető elismerte, hogy pénzmosást folytatott a polgármester személyéhez köthető csoport számára: kenőpénzeket fizettek közbeszerzési szerződésekért - közölte az ügyészség.  A rendőrség tájékoztatása szerint további gyanúsítottakat is őrizetbe vettek kedden.

(MTI)

Címlapfotó: YouTube

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2020. december 22. 18:47
Meg kell állapítanom, nem vagyunk jogállam. Abban a pillanatban, hogy jogállammá válnánk, a teljes internáci csürhét Recskre kén begyüjteni, csak a tudott, sajtóban megjelenő dolgaik miatt. Nagyon várom, amikor az internáci kötődésű és érzékenyített ügyészségünk és bíróságunk el kezd dolgozni párzatlanul.
VeJoLa
2020. december 22. 17:39
Abból a 14 milliárdból, amennyivel többől csakLánchíd meg M3, biztos jut neki arra is, hogy elévüljön, letartóztathatnák!
Kristály
2020. december 22. 17:36
Azért itt is lehet nyomozni hogy hol van Bp. milliárdjai azért 10 millió ember él a bizonytalanságban hogy most mi az igaz.
Krupp Skya
2020. december 22. 17:27
Love me tender busztender Karácsony szakálla kender.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!