Halálos fenyegetést kaptak a kárpátaljai magyarok

2020. december 04. 11:18

„Megmérgezünk titeket, akár a patkányokat”– újabb fenyegető levél érkezett kárpátaljai magyar szervezetekhez.

2020. december 04. 11:18
null

Újabb, a kárpátaljai magyarságnak címzett fenyegető levelet kapott a Kárpátalja.ma szerkesztősége – számol be a lap. A trágár megszólítást követően a fenyegetők ezt írják:

A címzettek között Magyarország ungvári és beregszászi konzulátusa, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, több helyi magyar sajtóorgánum és a Szürtei kistérség szerepelnek, mely a Kárpátalja.ma szerint arra utal, hogy a levél a kárpátaljai magyarság elleni, folyamatban lévő megfélemlítő akció részét képezi. A Kárpátalja.ma beszámol arról is, hogy legutóbb augusztusban kapott két, hasonló tartalmú fenyegető üzenetet a kárpátaljai magyarság. Akkor feljelentést tettek a címzettek, de azóta sincs fejlemény az ügyben.

(Kezdőképünket egy 2017-es kijevi nacionalista tüntetésen készítette Valentyn Ogirenko, a Reuters riportere.)

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celoke
2020. december 09. 22:49
"Kárpátalja magyarsága nem teszi meg az ukrán sovinisztáknak azt a szívességet, hogy elmenjen, kivándoroljon, elfogyni pedig még úgy sem fog." És beolvadni, elukránosodni sem fog. Éppen ellenkezőleg. Ez lemaradt az előző kommentből.
celoke
2020. december 09. 22:08
Ukrajna a jelek szerint a végét járja. Egy soknemzetiségű országnak, mint Ukrajna, egyetlen esélye az egyben maradásra, ha megpróbál bevágódni a nála élő nemzeti kisebbségeknél. Más esélye nincs. Úgy látszik,a Krím elvesztése nem volt elég. A nacionalista hőbörgés és uszítás nem fogja megmenteni Ukrajnát a további morzsolódástól. És hiába irigykedik Ukrajna, Magyarország homogén magyar nemzetállam és az is marad. Magyarországon magyar a jövő. Ukrajna pedig soknemzetiségű és az is marad, kivéve, ha a Krím után Donyec, Donbasz, Lemberg vidékétől és Kárpátaljtól is megválik. Más lehetőség nincs. vagy beletörődik Ukrajna, hogy soknemzetiségű marad, vagy szépen sorban el fognak szakad tőle az előbb említett területek. Ez van. A kárpátaljai magyarok létével és gyarapodásával pedig Ukrajna egyet tehet: szépen beletörődik. Kárpátalja magyarsága nem teszi meg az ukrán sovinisztáknak azt a szívességet, hogy elmenjen, kivándoroljon, elfogyni pedig még úgy sem fog. Éppen ellenkezőleg. A magyarság Kárpátalján ott volt az ukrán uralom előtt és ott lesz az ukrán uralom után is.
kaltran
2020. december 06. 20:14
és az ukrán nacionalistának miért van magyar trikolor a kapucnijában?
Nuttika
2020. december 04. 20:16
Válaszoltam valakinek, aki közben eltűnt. A mandi elkezdett banolni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!