Bejelentette lemondását Ludovic Orban román miniszterelnök

2020. december 07. 18:24

Lemondásával utat akar nyitni egy jobbközép kormánykoalíció megalakítása előtt – nyilatkozta. Helyét a védelmi miniszter veszi át ideiglenesen.

2020. december 07. 18:24
null

Bejelentette lemondását hétfőn Ludovic Orban román miniszterelnök, miután az általa vezetett jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) elvesztette a választásokat az ellenzéki Szociáldemokrata Párttal (PSD) szemben.

Orban azt mondta: nem ragaszkodik semmilyen tisztséghez, lemondásával utat akar nyitni egy jobbközép kormánykoalíció megalakítása előtt. Kifejezte meggyőződését, hogy a koalíciós kormány vezetőjét is a PNL adja majd. Hozzátette: ügyvivő miniszterelnököt az államfő nevez majd ki a kormány tagjai közül.

A tavaly óta kisebbségben kormányzó PNL, amelyet a közvélemény-kutatások egész évben a parlamenti választások biztos győztesének jósoltak, vasárnap a voksok mintegy 25 százalékát szerezte meg, a választásokat pedig a PSD nyerte meg 30 százalékot közelítő eredménnyel.

Román sajtóértesülések szerint Nicolae Ciucă védelmi miniszter lesz az ügyvivő miniszterelnök, ő veszi át ideiglenesen Ludovic Orban pozícióját.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2020. december 08. 06:33
Nocsak, nocsak, hova lett a nagy arc?
Bűbájos Küsmödy
2020. december 08. 01:51
Amit a reuters-nek sikerült Orbán Viktor képével illusztrálni... Kb. Ennyire vannak képben.
Nemaztmondták Feri!
2020. december 07. 23:01
Csak a lemondott orbán a jó orbán. :-)))
Mr. Tommy Lee
2020. december 07. 21:03
A román politikusok az európai politikai közélet lángossütöi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!