A magyar himnusz éneklése miatt indított vizsgálatot az Ukrán Biztonsági Szolgálat

2020. december 01. 19:32

A kárpátaljai Szürte településen a helyi képviselők beiktatásukkor elénekelték a magyar himnuszt.

2020. december 01. 19:32
null

Az SZBU közlése szerint még november 21-én, a helyi közösségi vezető kezdeményezésére énekelte el az október végi helyhatósági választásokon újonnan megválasztott tanácstagok egy része a magyar himnuszt. Az SZBU most vizsgálja, ütközött-e jogszabályba a gesztus. „A biztonsági szolgálat dokumentumokat kapott az eseményről, és most gondosan ellenőrzi őket. Az ellenőrzés eredményei alapján megteszik a megfelelő válaszintézkedéseket” – közölte az SZBU. A Volodimir Zelenszkij mögött álló Nép Szolgája parlamenti frakciójának két tagja, Vitalij Bezhin és a párt frakcióvezetője, Olekszandr Kornyijenko közölte, hogy ők fordultak ez ügyben az SZBU-hoz.

„Nem lehet nem reagálni a magyar himnusz körüli helyzetre. Tegnap óta a helyzetet a megyei kormányzó és a területileg illetékes rendőségi vezető tartja ellenőrzése alatt. Kapcsolatot tartunk minden hatósággal, különösen az Ukrán Biztonsági Szolgálattal. Ezenkívül Alekszandr Kornyijenkóval együtt feljelentést tettünk a bűncselekmény elkövetéséről a főügyészségnek és az SZBU-nak. Az államnak határozottan és sürgősen reagálnia kell az ilyen esetekre!” – idézte az Ukrajinszka Pravda Vitalij Bezhin képviselőt.

(MTI)

Címlapkép: helyhatósági választás Szürtén. Illusztráció. Fotó: MTI/Nemes János

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
George Soros 2.0
2020. december 02. 08:15
Remélem. Putyin megunja és bedozerloja a faszba ezt a latorállamot.
Kristály
2020. december 02. 08:03
Ez Soros keze.
konfucius
2020. december 02. 07:27
Mégis mi a franc bajuk van ezeknek a magyarokkal? Mit szeretnének, mi lenne az Endlösung szerintük? A tetves atomerőművük fölé összedobta a világ a kupolára valót, most, hogy az kész van, emberkednek másokkal. Javaslom Kárpátalját erővel elvenni tőlük. (Persze, nem lenne okos húzás, csak jólesne, jogosnak érzem a szándékot.)
turáni sólyom
2020. december 01. 23:41
Szerencsétlen keverék nép - lengyel-tatár - az "ukrán" = határvidéki. Se hús, se hal.... A végén mindig ők szívnak.... Valamiért nem kedveli őket az Isten!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!