500 kilós bombát találtak a frankfurti Gallus negyedben

2020. december 06. 19:47

Ezreket evakuáltak Frankfurtban egy második világháborús bomba miatt.

2020. december 06. 19:47
null

Mintegy 13 ezer embert evakuáltak vasárnap Frankfurt-am-Mainban egy második világháborús bomba hatástalanításának idejére.

„A mintegy féltonnás brit bomba hatástalanítása sikeresen lezajlott” – írta a Twitteren vasárnap délután a frankfurti tűzoltóság.    

 

 

Csütörtökön bukkantak a szerkezetre egy építkezésen, és a mechanikus detonátorral ellátott brit légibombát nagyon veszélyesnek minősítették. A felfedezés helye körül 700 méteres kiürítési zónát alakítottak ki. Az evakuáltak közül mintegy 300-an az érintett Gallus kerület konferencia-központjában kerestek menedéket. A koronavírus-járvány miatt maszkot kellett viselniük, és be kellett tartani a távolságtartási rendelkezéseket.

„A bejáratnál megmérték testhőmérsékletüket” – mondta Armin Bender a német vöröskereszttől. „A megfázás tüneteit mutató embereknél gyorstesztet végeztek, és pozitív eredmény esetén szállodába vagy kórházba szállították őket.” Az érintett területen számos idősotthon volt található, valamint közel voltak a Deutsche Bahn (DB) vágányai is, így a művelet számos késést okozott a zónázó járatok közlekedéseben.

A második világháborúban porig rombolt Frankfurtban nem első alkalommal volt szükség hasonló intézkedésekre. 2019 júliusában az Európai Központi Bank székhelye közelében fedeztek fel nagy mennyiségű robbanó anyagot, ekkor 16 500 ember kiürítését rendelték el. 2017 szeptemberében mintegy 65 000 frankfurti lakosnak kellett elhagyni otthonát, mert egy kéttonnás bombát kellett biztonságosan hatástalanítani. Ez az eset volt a legnagyobb nyilvános evakuálás Németországban 1945 óta.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2020. december 06. 20:53
A pokolravaló ,halachikusan zsidó Churchill,és az őrült "bombázó Harris" ajándéka a német polgári lakosságnak..
Jacques de Molay
2020. december 06. 20:20
A terrorbombázások "áldása"...
civis72
2020. december 06. 20:07
van még ott bőven ilyesmi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!