Uniós szóvivő: az EB engedélyezi a Pfizer- és a BioNTech-vakcina beszerzését

2020. november 11. 13:53

A megállapodás kezdetben 200 millió adag vakcina megvásárlását teszi lehetővé valamennyi uniós tagállam részére.

2020. november 11. 13:53

Az Európai Bizottság engedélyezi annak a szerződésnek a megkötését, mely akár 300 millió adag, koronavírus elleni oltóanyag beszerzését is lehetővé teszi az amerikai Pfizer és a német BioNTech vállalattól – jelentette be Erik Mamer, az Európai Bizottság szóvivője szerdán Brüsszelben.

Mamer sajtótájékoztatóján elmondta, ez a negyedik szerződés, amelyet az uniós bizottság koronavírus elleni vakcina beszerzése céljából köt gyógyszeripari cégekkel. A megállapodás kezdetben 200 millió adag vakcina megvásárlását teszi lehetővé valamennyi uniós tagállam részére, valamint lehetőséget biztosít további 100 millió adag igénylésére.

A két cég által kifejlesztett vakcina az eddig előállított legígéretesebb koronavírus-oltóanyag, ezért az Európai Bizottság arra törekszik, hogy amint elérhetővé válik, alkalmazása Európa-szerte gyorsan megkezdődjék – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2020. november 11. 18:21
A pfizer tulajdonosa Bill és Melani Gates.Már 2019 augusztusában ujságcikk volt,hogy az ö laborjukban kisérletezik a covid ellenni vakcinát.Kónnyú volt nekik, nagyon valószimú hogy az ó laborjában is csinálták.Hol volt még akkor a covid?
Falfirka
2020. november 11. 16:01
engedélyezi???????????? tényleg?????????????? ez olyan demokratikus!
sagirdilsiz
2020. november 11. 14:59
Gyuri bácsinak mennyi esze volt, hogy már 4-5 éve Pf. részvényekbe fektetett. Okos Gyuribácsi.
Memhölczer
2020. november 11. 14:14
miután ugye kiderült, hogy nem szükséges engedélyeztetés vészhelytzetben ezek még annál is szemérmetlenebb állatok, mint ami eddig kiderült
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!