Kártérítést követelnek a franciák, mert a vírus megjelenése óta csak Brüsszelben ülésezik az EP

2020. november 26. 14:15

Mellőzik Strasbourgot.

2020. november 26. 14:15
null

Franciaország kártérítést követel amiatt, hogy az Európai Parlament a koronavírus-járvány februári kirobbanása óta csak Brüsszelben ülésezik, közölte Clément Beaune, a francia kormány EU-ügy államtitkára az Európai Parlament olasz elnökével, David Sassolival. Minderről az Azonnali számol be.

Az ok: a város gazdaságilag megszenvedi, hogy február óta nincsenek plenáris ülések, főleg a helyi hotelek és a vendéglátósok, akiket eleve keményen érint a koronavírus miatti válság.

Rendes körülmények között ugyanis havonta egyszer az összes EP-képviselő munkatársaikkal és a sajtóval együtt átköltözik egy hétre, jellemzően egy plenáris hétre Strasbourgba, mert amúgy az EP másodlagos székhelyének számító Brüsszelben élnek és dolgoznak, a többi uniós intézménnyel együtt.

Nyitókép: MTI/EPA/Patrick Seeger

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sterlichter zászlós
2020. november 26. 18:56
Szolidalitás elvtársak, szolidalitás! Meddig tartana megszavaznia ennek a gittegyletnek, hogy ilyen végveszélyben a brüsszeli szállodák, kocsmák, kuplerájok, műkörmösök, cipőpucolók, taxisofőrök és úgy általában mindenki egy megfelelő összeget adó formájában befizessen, amit ezek a siránkozók megkapnának. Második lépésben ezt kiterjeszteni minden eu tagországra és állampolgárra, természetesen a vészhelyzetek "esetlegessége" miatt a biztonság kedvéért automatikusan minden hónapban automatikusan utalva....
Sterlichter zászlós
2020. november 26. 18:44
Mármint most is.... Meg "fejetlenség" is...
fatman
2020. november 26. 15:58
2006. szept. 18-án érkeztem meg Strasbourgba... reggel, amikor felébredtem, még félálomban bekapcsoltam a tv-t, és alig hittem a szememnek, h budapesti képsorokon kiégett autót mutatnak... a helyiek azzal nyugtattak, h náluk nem is karácsony a karácsony, ha az arab negyed közelében nem lángol pár tucat autó... és ez 14 éve volt...
Kup Lung
2020. november 26. 15:33
A NexGeneration alap egyéni hitelfelvevős részét meg kell toldani számukra pár millióval. ---- Remélem tudtam segíteni rajtuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!