Messi: Belefáradtam, hogy mindenért engem hibáztatnak Barcelonában

2020. november 19. 09:24

Az argentin válogatottól visszatérő támadó a repülőtéren fakadt ki az őt kérdező újságíróknak.

2020. november 19. 09:24
null

Lionel Messi, a Barcelona sztárja azt mondta, belefáradt abba, hogy minden problémáért őt teszik felelőssé a katalán labdarúgócsapatnál.

A hatszoros aranylabdás támadót legutóbb Antoine Griezmann korábbi ügynöke vádolta meg azzal, hogy nehézzé tette védence számára a barcelonai beilleszkedést. Az argentin válogatottól visszatérő támadó a repülőtéren fakadt ki az őt kérdező újságíróknak.  „Az igazat megvallva belefáradtam, hogy mindig minden problémáért én vagyok a felelős. Mindezek mellé a 15 órás repülőút után az adóhatóság emberei várnak. Őrület” – panaszkodott a 33 éves labdarúgó.   

Eric Olhats, a tavaly nyáron szerződtetett Griezmann korábbi képviselője azt mondta, Messi „rémuralma” nehézzé tette a francia csatár beilleszkedését. A Barcelona csapatkapitánya nyáron távozni akart katalán anyaegyesületétől, amelynek nagycsapatában 2004-ben mutatkozott be. Végül letett arról, hogy eligazoljon - mert nem akart jogi vitákba bonyolódni arról, hogy ki kell-e érte fizetni a 700 millió eurós kivásárlási árat –, viszont a vele (is) több kérdésben szembekerülő klubelnök, Josep Maria Bartomeu és a teljes vezérkar lemondani kényszerült október végén.

Az új vezetőséget várhatóan január végén választják meg.   

Messi szerződése egyébként jövő nyáron lejár, így szabadon igazolhatóvá válik, ha addig nem köt új megállapodást. A támadó emellett a spanyol adóhatóságokkal is harcol: 2016-ban 21 hónapos börtönbüntetésre, illetve kétmillió eurós pénzbüntetésre ítélték, mert 4,2 millió dollárral megkárosította a szervezetet. Messi nem vonult börtönbe, mivel a spanyol törvények szerint büntetlen előéletűként 250 ezer eurós bírsággal megválthatta szabadságát, büntetését pedig két évre felfüggesztették.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Joan Monfort

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jetinyugger
2020. november 20. 07:56
Messi az idén 120 millió EUR-t kap, amelynek nagy része adózók pénze. 120 millió EUR-ért évente én is elviselném, ha időnként kérdést tesznek fel. Azért sírni, mert egy adócsaló és az adóhatóság is érdeklődik nála, meg még keményebb.
Szőke Ciklon
2020. november 19. 15:47
Mivel ő az ász, mondhatnám azt is joggal várnak el tőle többet, de nem mondom, mert a foci csapatjáték, és megfelelő szintű társak is kellenek a játékhoz. Amíg nincs legalább egy olyan középpályás, aki lát a pályán, aki vissza tudja adni a labdát, aki az ordító helyzeteket képes kihasználni, aki pótolni tudná Iniestát, addig Messi egyedül képtelen megnyerni a meccseket. A nagy pénzért igazolt, tehetségeknek kikiáltott játékosok jönnek-mennek, de rendre alul teljesítenek. Az új edző meg elképesztő utasításokkal küldi pályára a játékosokat. Azon se lepődnék meg, ha legközelebb Messit a kapuba állítja be. És akkor nem beszéltem arról, hogy a csapatnak a spanyol bírókkal nehezebb megküzdeni, mint az ellenféllel. Alig akad olyan rúgott gól, amit ne vonnának kétségbe, ne nézetnének vissza, nem úgy a kapott gólokkal. Griezmann ügynöke meg beszéljen, a legnagyobb helyzeteket is kihagyó Griezmann-nal, hogy amíg nem teljesít, legalább Barca-tartalék szinten, addig kuss! Az adózási ügyeket pedig, nagyon valószínű az adószabályok értelmezési problémái okozzák, hisz nincs még egy olyan ország, mint Spanyolország, ahol az adóhatóság mindig talál valakinél valamilyen kifogást. Nem hiszem el, hogy a megtámadott könyvelők szándékosan követnek el adócsalást!
gyurma
2020. november 19. 10:48
Olyanok miért írogatnak fociról szóló hírekhez kommenteket, akiknek fingjuk sincs a Barcelona utóbbi pár éves történetéről, meg úgy egyáltalán a futballról és csak felületesen tudnak valamit a futballtörténelem egyik legnagyobb játékosáról.
255075
2020. november 19. 10:09
Gondolom abból is elege volt, amikor minden sikert neki tulajdonítottak régebben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!