Pénzt kínált egy lapnak a máltai újságírónő megölésének megrendelésével vádolt üzletember ügyvédje

2020. november 03. 21:32

Hogy kedvezőbb színben számoljanak be az esetről.

2020. november 03. 21:32

A Daphne Caruana Galizia máltai újságírónő 2017-es meggyilkolásának megrendelésével vádolt Yorgen Fenech üzletember ügyvédje pénzt kínált fel egy újságírónak, hogy kedvezőbb színben számoljon be az esetről – közölte az újságíró munkahelye kedden.

A Times of Malta című napilap szerint az újságíró, Ivan Martin visszautasította az 500 eurós bankjegyekből álló összeget, amelyet Gianluca Caruana Curran ajánlott fel neki. Az újságíró ezek után azonnal jelentette az esetet a szerkesztőnek. Caruana Curran képviseli Fenechet, akit az újságírónő meggyilkolásával vádolnak, ő azonban tagadja bűnösségét. Az ügyvéd elismerte, hogy „fizetséget ajánlott fel Martinnak szolgálataiért” találkozójuk végén, de azt mondta, hogy ezt azért tette, mert nem tudta, hogy Martin a Times of Maltánál dolgozott teljes állásban.

Az ügyvéd szerint az újságíró elhitette velük, hogy „felhasználhatják szolgálatait annak érdekében, hogy semlegesíthessék a médiabeszámolókban megjelenő részrehajlást”. Martin 2013-ban csatlakozott a Times of Maltához, és egyike vezető politikai riportereinek. Herman Grech, a Times of Malta főszerkesztője úgy fogalmazott: „meggyőződésünk szerint etikátlan és alapvetően helytelen, ha egy ügyvéd pénzt kínál fel újságíróknak. Az viszont már nagyon súlyos, amikor ügyvédek ártják bele magukat az egyik legkényesebb bűnügybe, amelyet ez az ország valaha látott”.   

A máltai oknyomozó újságírónőt 2017 októberében egy autójába rejtett pokolgéppel gyilkolták meg. Az újságíró számos korrupciós ügyet derített fel, amelyek nyomán több magas rangú politikus és kormányzati tisztviselő kellemetlen helyzetbe került. Caruana Galiziának nem sokkal a halála előtt információk kerültek birtokába egy olyan erőmű-beruházásról, amelyben Fenech is érdekeltséggel bír.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti1
2020. november 04. 09:29
Nem értem a problémát. Mi azzal a gond, ha egy jogállamban egy ügyvéd pénzzel rásegítve megmondja hogy mi a jog és mi az állam és az újságíró feladata? Ő csak a jogállamiságot támogatta kis újságírói segítséget remélve némi ellenszolgáltatásért.
Salamander
2020. november 03. 22:48
Ócska szélhámosok.
civis72
2020. november 03. 22:18
pedig az újságok nem szeretik a pénzt...csak ha gyuribácsi adja
kispufi
2020. november 03. 22:14
Orbán rátette a patás mancsait Máltára. Hetes cikkelyt, sajtószabadság-siratást most. A szemforgató kurva anyátokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik