Terror Bécsben

2020. november 02. 21:03

Hétfő este terrortámadás vette kezdetét Bécsben.

2020. november 02. 21:03
null

Lövöldözést és áldozatokat jelentett egy videón Hanalya Naftali osztrák közel-kelet szakértő. A lövöldözésről több újság is azonnal beszámolt, az osztrák belügyminisztérium szerint többen megsérültek, egy ember pedig meghalt. 

 

 

 

A közösségi médiában közzétett felvételeken az látszott, hogy az emberek fedezéket keresnek, mivel lövések hallhatók a háttérben. Egy ember kiabálása hallatszik, miközben szirénák  szólalnak, egy gyalogos a kerékpártároló mögött elesik. Rendőri járművek villogó fényei is láthatóak a videón is láthatók. Ausztria belügyminisztériuma közölte, hogy az eset következtében egy ember meghalt, többen megsebesültek.

Oskar Deutch, a bécsi zsidó hitközség elnöke azt mondta a Kurier híroldalnak, hogy a város egyik zsidó intézménye sem sérült meg. A támadás idejekor zárva voltak, senki nem tartózkodott bennük, és felszólította a zsidó közösség tagjait, hogy maradjanak távol a helyszíntől. Nem tudta azonban megerősíteni, hogy célpontok voltak-e a lövöldözés során, a rendőrség szerint azonban a támadás egyértelműen a zsidó közösség ellen irányult. Eddigi hírek szerint heten sebesültek meg, és az egyik támadót lelőtték, a másik épp menekül. 

 

 

A helyszínen, a Schwedenplatz környékén most hatalmas a rendőri készültség, a hatóságok pedig felszólították az ott élőket, hogy maradjanak otthon, aki teheti, kerülje a környéket, és senki ne posztoljon fotót és videót. Karl Nehammer belügyminiszter megerősítette, hogy terrortámadás történt. Eddig hét áldozatról számoltak be a hatóságok. Az egyik tettes felrobbantotta magát. A lövöldözésben egy rendőr súlyosan megsérült. Az osztrák hírügynökség a belügyminisztériumra hivatkozva azt közölte, hogy az egyik támadót lelőtték, a másik szökésben lehet.

Az első jelentések szerint egy zsinagóga közelében rálőttek egy rendőrre. A rendőrség viszonozta a tüzet, a meglőtt rendőr életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrség lezárta a belvárost, a közlekedést és a metrómegállókat is. Osztrák lapértesülések szerint a rendőrség hajtóvadászatot indított a tettes vagy a tettesek ellen.

A Kronen Zeitung azonban úgy tudja, az elkövető felrobbantotta magát. Ez utóbbit a rendőrség még nem erősítette meg, a Twitteren azt írták, hogy mindenki kerülje el a belvárost – írta az Euronews.

 

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2020. november 03. 01:13
Ez nem játék! Egy magyarországi iszlám szakértő tanulmányában azt olvasom, hogy 2015-ben a nagy migránstömegben 5000 alvó ügynököt dobott be az Európai Unióba az ISIS. Formálisan az Iszlám Államot ugyan Irakban megsemmisítették, de mégis mindenütt ott vannak. Mivel mi iszlamofóbok vagyunk, jó lesz vigyáznunk. Remélem a TEK-eseink már készenlétben vannak és járőröznek.
Feltuki és Gogylász
2020. november 02. 23:56
Innen küldenék egy nótát szeretettel a fasizálódó Magyarországról Paul Lendvainak, Bécs városába :"Csak egy kis dzsihád van a mi utcánkba" címmel a szürke farkasok tánczenekarával. kalasnyikovra hangolva.
angler14
2020. november 02. 23:37
https://mandiner.hu/cikk/20201102_nem_a_muszlimoktol_kell_felteni_az_orszagot_hanem_a_fidesztol na mi van Homonnay, most mi a jó édes anyádat tudsz mondani ezek után?
Pneumaticus
2020. november 02. 23:12
Géppisztollyal vadásznak a bécsiekre a nyílt utcán! Itt tartunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!