Letartóztatták a tanárát fenyegető muszlim diáklányt Hollandiában

2020. november 06. 10:14

A háttérben megint egy karikatúra áll.

2020. november 06. 10:14
null

A rotterdami rendőrség péntek reggel letartóztatott egy mindössze tizennyolc éves muszlim diáklányt, mert megfenyegette saját, az Emmaus Gimnáziumban oktató tanárát – írta a NOS holland közszolgálati hírcsatornára hivatkozva a Magyar Nemzet.

Az eset előzményeiről lapunk is beszámolt. Akkor azt írtuk, hogy egy iszlamista terrort figurázó karikatúra miatt kényszerül bujkálni a pedagógus.

Az egyik tantermében kiragasztott, a Charlie Hebdo hetilap szerkesztősége elleni merénylet margóján a szólásszabadságra figyelmeztető plakátot is leszedettek az oktatóval. A NOS szerint a rendőrség felbujtással vádolja a tinédzsert.

A cikkből kiderül: a muszlim diák a közösségi médiában fenyegette meg oktatóját, másokat is hasonló magatartásra buzdított. Az említett, Mohemed prófétát ábrázoló karikatúra egyébként amiatt lógott a tanteremben, mert Samuel Patyről, a Franciaországban nemrég lefejezett tanárról akartak megemlékezni.

Egyéb tudósítások szerint  a holland tanár lényegében azt nem tudta megértetni iszlámhívő diákjaival, hogy a fotó a dzsihadistákat karikírozza ki, és nem Mohamed próféta ellen irányul. Az első hírek több fenyegetőző diákról, illetve azok hozzátartozóiról szóltak, péntek reggel azonban csak egy letartóztatásról tudni.

Nyitókép: MTI/EPA/Mads Claus Rasmussen

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cserna János
2020. november 08. 03:59
Vsz. poén volt. Akkor jó, mert arra ugyan hiába gondunk már. Nekem Brassó, meg a Székelyföld jobban hiányzik.
Feltuki és Gogylász
2020. november 07. 09:45
Itt egy vallásháború folyik. Zsidó-keresztény verz. mohamedán.Hogy győzni lehessen elöszsör is zsidó-kereszténnyé kéne válni. Kurva strapás. Matad a mohamedán.
syphax
2020. november 07. 03:56
Na végre! Valamit csinálnak a holland "hatóságok" is. Vagy csak "úgy csinálnak, mintha csinálnának?"
Akitlosz
2020. november 06. 22:33
Őrült állami politika ez a muzulmán terroristák szándékos Európába telepítése, aztán államilag kötelezően a provokálásuk az iskolákban. Persze a muzulmánok a veszélyesebbek, de azért az is elképesztő, hogy a tanároknak a szólásszabadságról az az újság jut eszükbe illusztrációnak. Ha én tanár lennék és a szólásszabadságról kellene órát tartanom, akkor eszembe nem jutna az az újság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!