Ilyen lesz a szlovák Trónok harca

2020. november 27. 21:38

Felbukkan benne a csodaszarvas is.

2020. november 27. 21:38
null

2021-ben debütál a szlovák-ukrán koprodukcióban készült Szlávok című fantasy-sorozat – írta meg az Azonnali. A hetedik században játszódó történet két fő szála a gyűlöletről és a harciasságról, valamint a szerelem erejéről és a bátorságról mesél, a keretet pedig az avarok érkezése szolgáltatja – írja a Hospodárske noviny.

A sorozatot Észak-Ukrajnában forgatták, és bár a produkciót a kora középkorral foglalkozó szakemberek is segítették, nem történelmi, hanem inkább fantasy-sorozatról van szó, ami az ószláv mitológia elemeit is felhasználja. A sorozatot többen is a Trónok harcához is hasonlították, és a producer, Wanda Adamík Hrycová el is ismerte hogy többek között a HBO kultsorozata is inspirálta az alkotókat – írják.

A 3,6 millió eurós költségvetésű sorozat így is az eddigi legnagyobb szabású ilyen produkció Szlovákiában. A Ma7.sk szerint a sorozat iránt a Netflix is érdeklődik.

Kép forrása: Facebook-videó

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fagyongy.fgy
2020. november 29. 09:53
ponton
Akitlosz
2020. november 28. 18:01
A Csodaszarvas benne van a szláv mitológiában? Csak kérdezem olyasvalakitől, aki tudja a választ.
annamanna
2020. november 28. 17:53
Valaki meg tudná mondani, hogy ez minek a szimbóluma? https://www.facebook.com/Slovanska.krv0/photos/a.1848138372127315/1848138375460648/ Van még rengeteg másik is: https://www.slavica.sk/galeria/slovanske-symboly De ez konkrétan azért tűnt fel, mert ez a klip jutott eszembe róla: Blind Myself - A Fekete Lovag mindig győz! https://www.youtube.com/watch?v=p5BzLWumrss
Welszibard
2020. november 28. 14:06
Valóban, a Saul filmek és a Sorstalanságok után most már ideje lenne méltó és tisztességes magyar történelmi filmeket készíteni. Mivel a szlovákok a filmjüket hollywoodi effektezésű és ősi mítikus keretbe helyezték (nyilván, hogy kivédjék az EU és hazai liberálisaik nacionalizmus vádjait), nyugaton is eladható lesz a dolog. Látszik, hogy nem a hitelesség (veremházak), hanem a Trónok harca, Gyűrűk ura, és az angolszász fantasy a minta. Jankovics Marcell már régóta mondja, a mítoszt kell feldolgozni, mítikus alapon (őnála a turulmadár sem egy agresszív harci madár, hanem a magyarok védő istensége, Emese története hasonló a szeplőtelen szűz történetéhez. Nem kell majmolni az angolszász fantasy sablonjait. Az első mindenképpen a pozsonyi csata grandiózus feldolgozása kellene, hogy legyen, ilyennel ugyanis a szlávok nem dicsekedhettek. Igenis, erre kellenek a milliárdok és a professzionális, elhivatott filmrendezők. Zsidó identitással és arcokkal ez persze ez nem fog menni, de ennyi Saul után ideje végre magunkkal is törődni. Várom, hogy végre megszólaljon filmen is a Lehel kürtje, lássam a fényesen fellobogózott királyi naszádokat, amint a visegrádi palobába mennek a 4-es királytalálkozóra, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!