Az EP-ben sérelmezte egy német képviselő, hogy a járvány miatt tömegközlekednie kell

2020. november 12. 12:40

Markus Ferbernek az sem tetszik, hogy elvették a képviselői napidíját is.

2020. november 12. 12:40
null

Markus Ferber, a bajor konzervatív állampárt, a CSU európai parlamenti képviselője az uniós intézmény brüsszeli épületében szerdán, a plenáris ülés elején, a napirend elfogadását követően amiatt panaszkodott, hogy az olasz EP-elnök David Sassoli intézkedései nyomán nem jár neki már se privát sofőr, se EP-képviselői napidíj – szúrta ki az Azonnali.hu.

Elnök úr! Ha eleget akar tenni a feladatának, miszerint ön a képviselők legfőbb képviselője, sürgősen kérem önt, hogy ezt felelőssége teljes tudatában tegye is meg! Amit ön jelenleg tesz, az ugyanis nem ez! Önnek számos privilégiuma van: sofőrje van, miközben nekünk a tömegközlekedést kell használnunk. Ez az a védelem, amit biztosít számunkra? Ön természetesen megkapja a napidíját minden nap, mi viszont nem, hiszen ön ezt így rendelte el, anélkül, hogy bármiféle jogszabályi helyre hivatkozott volna! Ön ezzel és még sok mással is hátráltatja az Európai Parlament munkáját!” – szólt Ferber monológja.

Alapesetben ugyanis az európai parlamenti képviselők munka céljából igénybevehetnek sofőrös autókat az Európai Parlamenttől, és minden Brüsszelben és Strasbourgban töltött napjuk után jár a fizetésük mellé egy 323 eurós napidíj. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy minden egyes nap el kell menniük egy bizonyos irodába, hogy aláírjanak egy regisztrációs ívet, hogy bizonyítsák: igenis bementek dolgozni aznap. Itt óriásiak a sorok és tumultus is kialakulhat, ami eléggé fertőzésveszélyes.

A bajor képviselőről egyébként annyit kell tudni, hogy 26 éve az EP tagja, azaz a mostani a hatodik ciklusa. Ez idő alatt főleg adóügyekkel foglalkozott. A német viccpárti Martin Sonneborn hoz még egy példát Ferber fukarságára: szerinte volt már olyan, hogy az EP-beli gyakornokai Brüsszel szélén kempingeztek, annyira keveset fizetett nekik a német politikus.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2020. november 12. 19:38
Ez hülye. A tömegközlekedés közben hamarabb kapná el. Én a helyében elektromos biciklivel mennék!
Thorin
2020. november 12. 16:14
Azért tényleg szar lehet havi 30K ajrós fizetésből tengődni, ha kifogásolnia kell ,hogy emellé még amikor éppen el is végzi a munkáját, akkor azért további 300 ajrót követel, nem mellesleg lihegni, hogy tömegközlekedéssel kell bejárnia (miért is, kitiltották onnan a nem söfőrös autókat? meg a taxikat? jah, hogy ebből a kevéske összegből már csak a buszjegyre futja?) Beszántani és elfeledni az egész bandát.
Schweinehund
2020. november 12. 15:35
Kb. 15-20 éve volt egy osztrák eu-s képviselő, aki tucatnyi esetet dokumentált a telefonjával, amikor a képviselők bementek egy kártya lehúzásra a parlament előterébe, majd le is léptek, ezzel szert téve plusz kétszázvalahány euró plusz jövedelemre. Óriási balhé lett belőle, az osztrák külön listát indított és tíz százalék feletti eredményt ért el a következő Eu-s választáson, majd Strasbourgba visszatérve a parlament biztonsági kamerája előtt verte őt el két képviselőtársa.
tölgy
2020. november 12. 14:05
Kár, hogy mindezt a saját érdekében tette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!