Bécsi terror: négyre nőtt a terrortámadás civil áldozatainak száma

2020. november 03. 07:54

Az osztrák rendőrség házkutatásokat tartott, több embert letartóztatott. Egy merénylőt agyonlőttek. Eddig 17 sebesült van, hat ember állapota súlyos.

2020. november 03. 07:54
null

A bécsi terrortámadás egyik kórházban ápolt civil sérültje, egy 40 és 50 év közötti nő életét veszítette, ezzel négyre nőtt a merénylet civil áldozatainak száma –közölte kedd reggel az osztrák belügyminiszter. Karl Nehammer a merénylet gyors felderítését ígérte sajtóértekezletén, és részvétét nyilvánította az agyonlőtt civil áldozatok – két férfi és két nő – hozzátartozóinak. Egy merénylőt a rendőrök agyonlőttek. Harald Sörös belügyi szóvivő szerint a hatóságok legfeljebb négy elkövetőt feltételeznek, és a nyomozás teljes erővel folytatódik. A belügyminiszter szerint a terrortámadás „teljességgel alkalmatlan” próbálkozás volt az osztrák „demokratikus társadalom” megrengetésére – hangsúlyozta Nehammer. Bécsben ezer rendőrt mozgósítottak, alsó-ausztriai és burgenlandi rendőröket is a fővárosba vezényeltek. A belváros ismét elérhető a közösségi közlekedési eszközökkel.

Az osztrák rendőrség több házkutatást tartott és többeket letartóztatott kedd reggel Bécs belvárosában „az (egyik) elkövető környezetében” – közölte az osztrák belügyminisztérium az APA hírügynökséggel. A terrormerénylet során megsebesült rendőr állapota súlyos, de stabil – közölte Christoph Mierau, a Bécsi Egészségügyi Szövetség szóvivője. A sérült rendőrt egy bécsi kórház intenzív osztályán ápolják. A bécsi kórházakban 17 sebesültet ápolnak, közülük legkevesebb hat ember állapota súlyos. A merényletben eddigi jelentések szerint három járókelő és egy merénylő veszítette életét.

(MTI)

Fotó: Rendőrök Bécs belvárosában 2020. november 3-án, miután előző este lövöldözés történt a Seitenstettengasse utcai zsinagóga közelében. Az imaházban ekkor nem voltak emberek, így egyelőre nem tudni, hogy ez volt-e a célpont. A merényletnek három ártatlan halálos áldozata van, két arra járó férfi és egy nő. A merénylő, akit a rendőrök lelőttek, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szimpatizánsa volt. MTI/EPA/Christian Bruna

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
henrihenri
2020. november 03. 10:27
A bal liberálisoknak köszönheti a világ.
Hannibal
2020. november 03. 10:09
Az Iszlám a szeretet vallása. Csak Cupido náluk nem nyilacskákkal találja meg a szíveket, hanem gépkarabéllyal...
ejnyebejnye
2020. november 03. 10:05
https://fb.watch/1wRGHCTO9A/
szürkeSzarvas
2020. november 03. 09:52
....és a "matteres" niggerek,Antifák,egyéb sorosssista csapásmérő alakzatok még meg sem érkeztek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!