Az EU lépéseket tesz az európai egészségügyi unió kiépítése felé

2020. november 11. 13:36

A jövőbeli járványokra tekintettel.

2020. november 11. 13:36

Az Európai Unió egészségügyi rendszereinek megerősítésére, valamint a jelenlegi, koronavírus-járvány okozta válsághoz hasonló esetleges jövőbeli járványokra való jobb felkészültség és hatékonyabb reagálás érdekben az EU további lépéseket tesz az európai egészségügyi unió kiépítése felé – közölte az egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztos Brüsszelben szerdán.

Sztella Kiriakídisz az unió biztonságosabb egészségi rendszereinek keretére vonatkozó bizottsági javaslatok bemutatásakor közölte, a jelenlegi járvány és a jövőbeli egészségügyi vészhelyzetek elleni küzdelem sikere érdekében fokozottabb koordinációra van szükség uniós szinten. A javaslatok középpontjában a határokon átnyúló súlyos egészségügyi fenyegetések meglévő jogi keretének megújítása, valamint a legfontosabb uniós ügynökségek, nevezetesen az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerepének megerősítése szerepel – közölte.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2020. november 11. 15:21
Ezek annyira akarják az europai úgyészséget is.Fokozatosan elvenni az országok szuveneritását.Útban az europai egyesúlt államok felé.Nagyon nem jó ez nekúnk.Sunyi módon csinálják,de ha demokratikusan akarnának játszani,meg kellenne szavaztatni uniós országokat,hogy kell e nekik.Nem levélszavazattal.
Pelso j.
2020. november 11. 15:19
Inkább , mint a látszatintézkedésekre, szóvirágokra, mutyira épített hazai egészségpolitika.
Mandarin.
2020. november 11. 15:05
Épül az Egyesült Európai Állam, a nemzetállamok útban vannak, a brüsszeli globalisták terveinek megvalósításában, alapozzák a "nyílt társadalom" diktatúráját.
Dobrevne
2020. november 11. 14:57
Obama care is on the tube...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!