Akasztófakötél lóg egy missouri szavazóhelyiségben

2020. november 01. 20:34

A demokraták felháborodtak.

2020. november 01. 20:34
null

Pár nap van hátra az amerikai elnökválasztásig, de már most érkeznek érdekes történetek, jelenségek a választókörök környékéről. A BBC beszámolója szerint – amelyről a 444.hu is hírt ad – egy Missouri állambéli szavazóhelyiségben például akasztófakötél lóg, amit a helyi demokraták nehezményeztek is. Szerintük ez felháborító és arra szolgál, hogy a fekete szavazókat elriassza a szavazástól.

„Az asszociáció nem véletlen, a polgárháború utáni évektől 20. század közepéig nem a volt rabszolgatartó államokban – mint amilyen Missouri is – elég gyakori volt, hogy fehérek meglincseltek feketéket, ezzel elriasztva a fekete közösséget többek között a szavazástól is” – írja a 444.hu. A demokraták ezért követelik, hogy a választások ideje alatt takarják le a kötelet.

Az ügyről megszólalt  a szavazóhelyiségnek helyt adó Stone megye egyik tisztviselője is, aki szerint a kötél egy kiállítás része, ami az Egyesült Államok utolsó nyilvános kivégzésnek állít emléket – ez 1937-ben történt. A kivégzett egy Hurt Hardy nevű fehér férfi volt, aki agyonlőtt egy nőt, aki szerinte nem viszonozta a szerelmét. A kötélnek így se a választásokhoz, se a feketék elleni erőszakhoz nincs köze. Ennek ellenére a kötelet letakarták.

Nyitókép forrása: Twitter

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. november 02. 15:49
Ezt inkább valamiféle relikviáknak nézem egy szekrényben. Valószínűleg ezért is takarták el és nem kivették. Persze a libsi média szerint nyilván direkt tették oda és a szavazásra. Ez kb. olyan mint Lendvai kötelezése Kövér kapcsán.
VeJoLa
2020. november 02. 12:02
Tipikus demokrata értelmezés-bűncselekmény! Még őrültség is! Ha rasszista céllal lógna ott, az nemhogy elriasztanaá, sokkal inkább még mozgósíthatná is a négereket a szavazásra! Éljen a szócsűrés-csavarás-szabadság!?
ujujuj
2020. november 02. 08:41
Az értelmetlen szájtépésnek is kellene, hogy legyen határa. De hát tudjuk, hogy az idei év arról szól, hogy nincs. Mindenkinek jogában áll magából hülyét csinálni, sőt, valakiknek kötelező. Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy az egységsugarú bokszos elmegy a demokratákra szavazni, és dolgavégezetlenül hazamegy, csak mert a helyi vitrinben pár megsárgult százéves fotó mellett ki van rakva egy akasztófakötél. Kérdezném, hogy ha a szavazatszámláló bizottság tagjainak valamelyikén gyapotból készült ruha van, akkor is pityeregve fordulnak vissza a fekák?
Krupp Skya
2020. november 02. 05:55
Apró Antalra emlékeznek, a nagy magyar politikusra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!