Román rendőrség: Ortodox misét tartottak az úzvölgyi temetőben, ez nem sérti a törvényt

2020. október 30. 09:44

A kijárási korlátozások közepette gyűltek össze a románok májusban az úzvölgyi temetőben.

2020. október 30. 09:44
null

Mint arról lapunk is hírt adott, a koronavírus-járvány alatt is rendszeresen összegyűlnek az úzvölgyi katonatemetőben a románok – legutóbb éppen vasárnap, amikor a román hadsereg napját ünnepelték. Májusban, a kijárási korlátozások idején pedig a román hősök napja okán vonult a sírkertbe a Mihai Sorin Tîrnoveanu vezette Calea Neamului nevű soviniszta szervezet.

Ezt követően az Erdélyi Magyar Szövetség csíkszerdai tanácsosa, Tőke Ervin feljelentést tett a csíkszentmártoni rendőrségen, hátha az egyenruhások is elgondolkodnak azon, hogy a vészhelyzet kellős közepén azért mégsem kellett volna karba tett kézzel végignézni azt, ami ott történt” – ismerteti az eseményeket a hírről szintén beszámoló Főtér.

Hosszas huzavona után az ügyről végül a a Bákó Megyei Rendőr-főkapitányság döntött, a napokban tájékoztatták a feljelentőt: semmilyen törvényszegés nem történt május 28-án, mivel a helyszínen ortodox szertartás zajlott.

A részletekért olvassa el a Székelyhon anyagát.

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2020. október 31. 10:43
"Román rendőrség: Ortodox misét tartottak az úzvölgyi temetőben, ez nem sérti a törvényt" A magyar illetékesek eljuttatták már e hírt a négy világnyelven a párizsi békeszerződést aláíró országok külügyeinek? Ezt tudja az EU Parlament? az EU Bizottság? az Európai Unió Bírósága? az Emberi Jogok Európai Bírósága? Csak, mert valakik nagy pénzeket kapnak a magyar államtól, hogy az ilyen hírek eljussanak a megfelelő helyekre. Guardian, Spiegel, La Monde, La Stampa és bűntársaik? NYTimes, WPost és bűntársaik?
ergo07
2020. október 30. 13:18
Az a románok szerencséje, hogy nem muszlim ország vagyunk
cutcopy
2020. október 30. 11:22
Csak vigyázzanak, a sok misétől még a végén megtérnek..
civis72
2020. október 30. 11:14
A hős román hadsereg minden szövetségesét hátba támadta...van mire büszkének lenniük
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!