Rekordot dönt a korai szavazás Amerikában

2020. október 28. 13:05

A 2016-os választásokon leadott összes szavazatok felével egyezik meg a postán már leadott szavazatok száma az Egyesült Államokban – számol be a BBC.

2020. október 28. 13:05
null

Az előrehozott levélszavazatok száma mára meghaladta a 70 milliót amerikai választásokon, ami a 2016-os részvételi arány több mint fele – számol be a BBC amerikai tudósítója. 

Sokan akik korábban adták le voksukat, azzal indokolták döntésüket, hogy csökkenteni kívánják ezáltal a koronavírus terjedésének kockázatát.

Az utolsó percig folyik a kampány: Joe Biden kedden Georgiában kampányolt, amelyet a demokraták szeretnének elnyerni a republikánusoktól. Erős támadást intézett Donald Trump ellen a koronavírus-válság kezelésében, azt mondta, hogy az elnök megbukott. Trump eközben gyűléseket tartott Michiganben, Wisconsinban és Nebraskában, ahol ismét megkérdőjelezte a választások integritását, mondván: „helytelen lenne extra időt szánni a postai szavazatok számlálására

Trump ma két gyűlést tart Arizonában, ami úgynevezett csatatér államnak számít és ahol a közvélemény-kutatások szerint Bidennek van előnye. Joe Biden delaware-i otthona közelében mond beszédet a Covid-19 elleni küzdelemről és a fertőzéssel harcoló amerikaiak védelméről.

A BBC beszámolója szerint az amerikaiak több, mint fele tartja aggályosnak a közösségi médiacégek hatását az idei választások kimenetelére. Ma hoztak nyilvánosságra ugyanis egy új kutatást arról, hogyan tekint az Egyesült Államok népe a közösségi médiára és a „big tech” vállalatokra. 

Az amerikaiak körülbelül fele szerint a kormánynak jobban kellene szabályoznia a „big tech” vállalatokat – írja a Pew Research Center.

A polgárok körülbelül kétharmada nem biztos abban, hogy a technológiai vállalatok megakadályozhatják a platformjaikon történő, az amerikai választásokat befolyásoló visszaéléseket. A megkérdezettek mintegy fele úgy véli, hogy a közösségi médiacégeknek nem szabadna megengedniük, hogy politikai hirdetések jelenjenek meg platformjaikon.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuverén maffiaállam
2020. október 28. 14:29
Az amerikaiaknak elegük van a Trump-féle káoszkormányzásból.
makám
2020. október 28. 14:08
ezek elég aggasztó jelek.
szeekely
2020. október 28. 13:50
Eddig is tudtuk. hogy Orban Viktor a magyar "Israel First"-erek vezere, ebben a minosegeben lett Binjamen Nyetanyahu rajongoja es Donald Trump elkerulhetetlen szovetsegese. Jol ismerte fol, hogy az utobbi 500 ev magyar tortenelme soran soha nem volt olyan magyar allami szuverenitas, ami fuggetlen lehetett a korulottunk levo nagybirodalmi szandekoktol. A torok, a Habsburg, a nemet, az orosz mind itt eloskodtek a magyarok nyakan, mikozben cso:ko:tt birodalmi lelkuletuket a magyar nep elnyomasaval apolgattak. Ebben a helyzetben a magyar kormanyfonek az uj birodalmisag utmutatoit kellett csak follelnie, amihez a magyarsag ismet alkalmazkodhat. Orban Viktor ezt a benevolensnek, joindulatunak gondolt birodalmat a letrehozando es emelkedonek latszo Eretz Yisrael-ban velte folfedezni. Miniszterelnokunk tehat beallitotta az orszag erdekeit az izraeli nagybirodalom iranyaba es a kigyo szisztematikus ravaszsagaval faragott le minden potencialis szembenallast a szolgaisag ujboli folvetelevel szemben. Ennek latjuk most ujboli megnyilatkozasat a masik nagy Nyetanyahu-rajongo, Donald Trump mellett. Ket osszeillo emberrol van szo, akiknek a sajat apartheidjeben fuldoklo Izrael melletti nyaklo nelkuli lelkesedeset jozan esszel es emberi logikaval nem lehetseges magyarazni. Ez mogott a tortenelmi tapasztalatok olyan lecsapodasa all, miszerint egy csokkeno nepessegu Magyarorszag nem allhat meg a maga laban az eppen aktualis nagybirodalmisag eszmei es materialis kiszolgalasa nelkul. Ha a demokratak csak egy boldogan vakkantgato pincsikutyat inditottak volna a valasztasokon, az is siman lemosna a jelenlegi elnokot hivatalabol. Ez Donald Trump pipogya pojacasaga es fafeju ostobasaga miatt van igy. Amig Joe Biden egy ures doboz, ami ertemes es szakszeru tartalmakkal toltheto fol a mogotte allo ratermett politikusok altal, addig Donald Trump egy ko"darab, to:mo:r es so:tet, amit csak elhajitani lehet. Viktor kiallasa Donald elnoksege mellett nem bir kulonosebb jelentoseggel, hiszen o maga a vallonveregetest es pofijanak megpaskolasat magatol az egyebkent rohamosan fogyatkozo idovel rendelkezo koztorvenyes izraeli kormanyfotol, a "Bibi"-tol kapja.
Lion
2020. október 28. 13:38
Túlnyomó részük demokrata. A republikánusok a szavazás napján járnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!