Regisztráció után látogathatóak a moszkvai szórakozóhelyek

2020. október 15. 17:57

A főpolgármester szerint ez ugyan nem állítja meg a járvány terjedését, de legalább értesíthetőek lesznek a vendégek, ha valakiről bebizonyosodik a koronavírus-fertőzés.

2020. október 15. 17:57
null

Csak telefonszámuk regisztrálása után látogathatják majd a járványhelyzet miatt hétfőtől a vendégek az éjféltől reggel hatig nyitva tartó moszkvai szórakozóhelyeket – közölte Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere csütörtöki blogbejegyzésében. Szobjanyin kifejezte reményét, hogy a bárokat és klubokat nem kell majd ismét bezáratnia, ahogy azt tavasszal tette, mert ez is fontos ágazata a gazdaságnak.

A polgármester szerint az az előírás, hogy a szórakozóhelyekre betérőknek egy QR-kódot kell beszkennelniük a telefonjukra, vagy le kell adniuk a telefonszámukat, nem állítja meg ugyan a járvány terjedését, de legalább értesíthetők lesznek a vendégek, ha valamelyik másik vendég esetében később bebizonyosodik az új koronavírus-fertőzés. Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 13 754-gyel 1 354 163-ra emelkedett a csütörtökön közzétett hivatalos adatok szerint. A terjedés üteme 1 százalékos, az új esetek 24,9 százaléka tünetmentes.

(MTI)

Címlapkép:MTI/EPA/Vu Hong

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neociprióta
2020. október 16. 15:51
a moszkvai helyzet nem jellemző, a tényleges tragédia vidéken zajlik , de erről kussolnak az orosz sajtóban, fővesztés terhe mellett....
Csigorin
2020. október 15. 20:52
joval normalisabb hozzaallas mint itt az unioban
Zsolt75
2020. október 15. 19:01
Húdefasza. Szinte kár, hogy nincs rajta a bakancslistámon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!