Keresztények és muszlimok együtt ítélték el a karikatúrákat Betlehemben

2020. október 30. 20:07

Egy érsek is részt vett a megmozduláson.

2020. október 30. 20:07
null

Betlehem elítéli a Mohamed prófétát és az iszlámot sértő franciaországi karikatúrákat” – írták transzparenseikre és plakátjaikra a szentföldi keresztényekből és muszlimokból álló csoport tagjai, akik október 28-án a betlehemi Születés bazilika előtti Jászol téren gyűltek össze – írta meg a Magyar Kurír.

A szolidaritási akció résztvevői együtt fejezték ki tiltakozásukat a Charlie Hebdo hetilap által Franciaországban újra kiadott, Mohamed prófétát gyalázó karikatúrák miatt. A szatirikus lap gúnyrajzai hatalmas franciaellenes tüntetéshullámot indítottak számos muszlim többségű országban. A betlehemi megmozduláson többek között részt vett Atallah (Theodosios) Hanna, Sebastia érseke, a jeruzsálemi görög ortodox patriarkátustól. A résztvevők transzparenseikkel és felszólalásaikkal tiltakoztak a különböző vallási hagyományok számára fontos személyek és szimbólumok gyalázása ellen.

Október 27-én III. Teofil jeruzsálemi görög ortodox pátriárka elítélte a más nézetű vagy hitvallású emberek elleni erőszak minden formáját, majd aggodalmának adott hangot „a franciaországi szerencsétlen eseménysorozat” következményeként egyre erősödő polarizáció miatt, és emlékeztetett arra, hogy a párbeszéd a különböző vallási és ideológiai hovatartozások közötti szellemi szakadékok kezelésének egyetlen megfelelő módja – írják.

A kép illusztráció. Forrása: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibesz26
2020. október 31. 13:34
hogy merészelték ezek a charlie hebdosok megyalázni Betlehem szent városát méghozzá aszt a helyet aholy jézus született ez gyalázatos nagyon nagy gyalázatos
makapaka2
2020. október 31. 12:52
Kár,hogy sosem láttam, hogy muszlimok tömegesen ítéltek volna el, keresztényeket megalázó karikatúrákat.
Megtalálta
2020. október 31. 12:51
Ez igazából nem a mohamedánok és keresztények vitája, hanem a liberális ateisták, és a mohamedánoké.
VeJoLa
2020. október 31. 10:22
A Charlie Hebdo nem Franciaország, Betlehem meg nem pár ortodox egyházfő, és bigott követője! A szólásszabadság fontos érték! Nem hagyhatjuk, hogy a liberálfasiszták a píszível, az ortodoxok meg terrorista támadásokkal elvegyék tőlünk a gondolatainkat, a nyelvünket, a szavainkat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!