Babacsomagot kapnak a kismamák Kárpátalján

2020. október 31. 13:08

Rahón és Nagybocskón, valamint Terebesfejérpatakon 15 csecsemős és várandós édesanya kapja meg a Katolikus Karitász babacsomagját. Az ajándékokat a Nagyszőlősi Karitász vezetője Németh Sándor adta át Rahón a Magyar Házban.

2020. október 31. 13:08
null

A Karitász júniusban indította el babacsomag akcióját, akkor a történelmi Magyarország szélein található Kőrösmező és Gyertyánliget kismamái kaptak baba-ajándékot Kárpátalján, gyimesbükkiek Erdélyben és muzslyai édesanyák a Vajdaságban. Ezzel is szeretnénk kifejezni összetartozásunkat, azt, hogy a gyermeket váró családjaink nincsenek egyedül.

A gyermek születése a jövőt jelenti, így van jövője a magyarságnak azokon a településeken, ahol magyar gyermekek születnek. Ezt kívánja segíteni a Karitász a következő hónapokban Aknaszlatinán, Visken, Técső és Huszton. Az ajándékcsomag jelképes köszönetet azoknak az édesanyáknak, akik száz évvel Trianon után is őrzik a magyar szót és magyarnak nevelik gyermekeiket, ugyanakkor gyakorlati segítség is az első hónapokban, pelenkával, csecsemőruhával és ápolási szerekkel.

Számunkra minden megfogant élet fontos, ezért minden magyar gyermeket vállaló családot szeretnénk támogatni Kárpátalján. A Katolikus Karitász jelen van az egész Kárpát-medencében, ahol magyarok élnek, így a Karitász helyi csoportjai révén eléri a magyar családokat, a gyermeket váró házaspárokat. Általuk a Babacsomagokat 2021. végéig minden szülőhöz szeretnénk eljuttatni, aki gyermekét magyarnak neveli. Így, tervezzük, hogy a jövő év végéig babacsomagjainkkal minden kárpátaljai magyar édesanyához eljutunk.

A Babacsomag két olyan tájékoztató füzetet is tartalmaz, mely a várandós és a csecsemős kismamáknak a várandós időszak egyes fázisairól és a baba fejlődésének szakaszairól ad felvilágosítást. Egy linken keresztül pedig ismereteket kapnak az anyatejes táplálás előnyéről. Magyarországon ugyanezeket a füzeteket kapják meg az édesanyák a szülést megelőzően és a szülést követően. A csomagban egy hónapra elegendő pelenka, popsikenőcs, nedves popsitörlő és fürdető kenőcs található, továbbá lázmérő, fürdővíz hőmérő, textilpelenkák, csecsemő ruházat, valamint gyermekápoláshoz, gondozáshoz.

(Katolikus Karitász)

(Fotó: Vermes Tibor/ Katolikus Karitász)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. október 31. 18:16
A segítség mindenkinek jól esik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!