Ausztria és Szlovákia támogatását fejezte ki a fehérorosz ellenzék vezetőjének

2020. október 08. 21:21

Az osztrák és a szlovák kormány egyaránt támogatásáról biztosította Szvjatlana Cihanouszkaját.

2020. október 08. 21:21

Az osztrák és a szlovák kormány egyaránt támogatásáról biztosította Szvjatlana Cihanouszkaját, a fehérorosz ellenzék vezetőjét egy-egy Pozsonyban és Bécsben, csütörtökön tartott magas szintű találkozón. A bécsi megbeszélés után Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter élesen bírálta Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, amiért visszautasította a súlyos belpolitikai válság rendezése érdekében tett összes külföldi közvetítési ajánlatot.

– mondta az osztrák miniszter.

Pozsonyban előzőleg Igor Matovic szlovák kormányfő fogadta Szvjatlana Cihanouszkaját, a vitatott fehérorosz választások legfőbb ellenzéki elnökjelöltjét, és támogatásáról biztosította a fehérorosz polgári mozgalmakat. Matovic úgy vélte, hogy a fehérorosz válságot új és szabad elnökválasztással kellene megoldani.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!