Példa nélküli kibertámadásokkal néz szembe Új-Zéland

2020. szeptember 02. 10:37

Számos szektor érintett a tőzsdétől a meteorológiai szolgálatig.

2020. szeptember 02. 10:37
null

Példa nélküli kibertámadásokkal néz szembe Új-Zéland: az igazságügyi miniszter szerdán elmondta, hogy számos szektor érintett a tőzsdétől a meteorológiai szolgálatig, de a támadások többségét eddig sikerült elhárítani.

Andrew Little közölte, a támadások az utóbbi hetekben történtek, és az elkövetők kilétének felderítése különösen nehéz, mert az ilyen típusú, szolgáltatásmegtagadással járó támadásokhoz több ezer számítógépet használnak fel a hackerek. A miniszter elárulta, hogy a célba vett intézmények közül néhány olyan e-mailt kapott, amelyben pénzt követeltek cserébe a támadás leállításáért. A hatóságok nyomatékosan hangsúlyozzák, hogy senki soha ne utaljon át pénzt ilyen jellegű felszólításokra.

Andrew Little szerint Új-Zélandon még soha nem érintett kibertámadás ilyen hatalmas kiterjedésű adatmennyiséget. A nyomozásban a kémelhárítás is részt vesz. A hatóságok szerint az Új-Zélandot ért támadások egy globális hacker-kampány részei lehetnek. A támadók sebezhető pontokat találtak a tőzsde működésében, és múlt héten napokon keresztül több órára leállt a részvénykereskedelem. A TSB és a Westpac nevű bankokat, illetve a Stuff és az RNZ nevű hírszolgáltatókat is érte támadás, amelyet sikerrel elhárítottak. A MetService meteorológiai szolgáltatónál keletkeztek zavarok, pár napja egyszerűsített weboldallal kénytelenek működni.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2020. szeptember 02. 11:05
Ezért se fog működni ez a digitális állam-gazdaság, mert a sebezhetőség problémáját nem lehet megoldani. https://ujtechkor.blog.hu/2020/08/15/egy_pelda_ra_miert_nem_fog_sokaig_mukodni_az_ipar_4_0_garmin
péterx
2020. szeptember 02. 10:46
A hackerek okosak és aljasok. Ha az ész nem az abszolútnak / Istennek / elkötelezett keretben mozog, ilyen gonoszságok jönnek létre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!