Negyven százalék körüli a részvétel eddig az olaszországi helyhatósági választásokon

2020. szeptember 21. 09:40

Eközben országos népszavazást is tartanak a parlamenti létszámcsökkentést illetően.

2020. szeptember 21. 09:40

Negyven százalék körüli volt a részvétel vasárnap Olaszországban a helyhatósági választások és az ezzel egy időben tartott népszavazás első napján – közölte hétfő reggel a római belügyminisztérium.

Regionális választást hét tartományban tartottak, ahol a helyi parlament összetételéről döntenek. Az országos népszavazás a parlamenti létszámcsökkentést érinti. A voksolás két napig tart, a szavazókörzeteket hétfőn reggel hétkor újranyitották, a választás délután háromkor ér véget.

A pártok kiemelten figyelnek a részvételi arányra attól tartva, hogy a járványhelyzet miatt a többségében idős választók távol maradhatnak. A 2018-as helyhatósági fordulón magasabb volt a részvételi arány, akkor a választók 53,8 százaléka voksolt, de a szavazás egy napig tartott.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2020. szeptember 21. 12:44
Az olaszok utolsó esélye.
ellenforradaImár
2020. szeptember 21. 10:22
Salvini utolsó esélye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!