NAÜ: Phenjan atomprogramja továbbra is nagyon aggasztó

2020. szeptember 22. 07:52

A főigazgató felszólította Észak-Koreát, hogy működjön együtt az NAÜ-vel, miután a kommunista diktatúra 1994-ben kilépett a szervezetből.

2020. szeptember 22. 07:52

Észak-Korea atomprogramja továbbra is rendkívül aggasztó – jelentette ki Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója hétfőn. „Nukleáris programja folytatásával Phenjan világosan megsérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozatait, és ez sajnálatos” – húzta alá Grossi.

A főigazgató felszólította Észak-Koreát, hogy működjön együtt az NAÜ-vel, miután a kommunista diktatúra 1994-ben kilépett a szervezetből, és az ügynökség ellenőreit sem engedi be az országba.

„A NAÜ fokozza készültségét, hogy kulcsszerepet játszhasson Észak-Korea atomprogramjának ellenőrzésében” – szögezte le a főigazgató a tagállamok képviselői előtt Bécsben.

(MTI)

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2020. szeptember 22. 08:14
"Észak-Korea kíválóan oldott meg egy súlyos problémát. Elismerésem." V. Putyin . . .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!