Megugrott a bűnözés Minneapolisban a rendőrség feloszlatásáról tartott szavazás óta

2020. szeptember 17. 22:38

Most a rendőrségtől kér tanácsot az önkormányzat.

2020. szeptember 17. 22:38

Minneapolisban a rendőrség feloszlatásáról tartott önkormányzati szavazás óta megugrott a bűnözés – jelentette a Minneapolis Star Tribune című helyi lap képviselők beszámolójára hivatkozva.

A minneapolisi lap tudósítása szerint a városi önkormányzat három hónappal ezelőtt megszavazta a rendőrség – egyébként még végre nem hajtott – feloszlatását, arra hivatkozva, hogy új közbiztonsági szervezetet hoznak létre, most azonban az egyik önkormányzati képviselő tanácsot kért a rendőröktől, hogy mit lehetne tenni az elszaporodott autólopások, rablások és utcai erőszak ellen.

A lap szerint több önkormányzati képviselő, köztük Steve Fletcher is jelezte Medaria Arradondo rendőrfőnöknek, hogy választóik aggódnak a közbiztonság drasztikus romlása miatt. Fletcher azon önkormányzati képviselők egyike, akik júniusban megszavazták a rendőrség feloszlatását, sőt ő részt vett a rendőri erőszak elleni tüntetésen is, amelyet az afroamerikai George Floyd rendőri intézkedés közben bekövetkezett halála miatt rendeztek. Most szemrehányást tett Arradondo rendőrfőnöknek a bűnözés erősödése miatt, és közölte, választóitól több bejelentést is kapott arról, hogy „a rendőrök semmit nem tesznek a rablások megakadályozásáért”.

Fletcher a Time magazinban júniusban esszét írt arról, hogy „nyilvánosan támogatja a rendőrség feloszlatását és egy, a közösségre figyelő, nem erőszakos közbiztonsági szervezet létrehozását”.

A bűnözés elszaporodása miatti panaszt tett a rendőrfőnöknek Lisa Bender, az önkormányzat vezetője is, aki szintén megszavazta a rendőrség feloszlatására tett javaslatot. Bender ugyancsak választóinak bejelentéseire hivatkozva kifogásolta, hogy a rendőrök nem lépnek fel megfelelően a bűnözés ellen. „A jelenlegi körülmények között ez nagyon aggasztó” – idézte szavait a Minneapolis Star Tribune. Az önkormányzat vezetője szerint a rendőrök visszautasítják, hogy reagáljanak a lakossági bejelentésekre.

Minneapolisban a júniusi döntés óta nem hozták létre az ígért új rendőri szervezetet. George Floyd halála után több amerikai városban – például Los Angelesben vagy New Yorkban – jelentős összegekkel csökkentették a rendőrség költségvetését.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovászos cipó
2020. szeptember 18. 08:48
Aki szelet vet, vihart arat.
Esvány
2020. szeptember 18. 07:50
"A lap szerint több önkormányzati képviselő, köztük Steve Fletcher is jelezte Medaria Arradondo rendőrfőnöknek, hogy választóik aggódnak a közbiztonság drasztikus romlása miatt. " Ha annyira aggódnak, miért nem választanak értelmesebb képviselőket, akik nem oszlatják fel a rendőrséget? Elvégre a képviselőknek az lenne a dolga, hogy a választóik érdekeinek és elvárásainak megfelelő döntéseket szavazzanak meg.
Agricola
2020. szeptember 18. 07:35
Edmond Rostand művében, Cyrano de Bergerac monológjában ilyent mond: "De szellemet, boldogtalan dudás, Azt nem ismer, s azt tudja csak, Hogy hülye fráter is lehet lovag"! De ha élne Cyrano de Bergerac ma ezt mondaná: hülye alak is lehet önkormányzati képviselő Minneapolisban.
briganti
2020. szeptember 18. 00:55
He-he-he..... szavazzatok Bidenre, még a blmre. Megoldásnak nem megoldás elvtársak, de az eszme az fontosabb, mint a józan ész
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!