Kuciak-gyilkosság: felmentették az állítólagos megrendelőt

2020. szeptember 03. 11:47

Az ítélet szerint nem nyert bizonyítást, hogy Marián Kočner részt vett volna a bűncselekményben.

2020. szeptember 03. 11:47
null

Ahogy korábban megírtuk, ma hirdettek ítéletet a Kuciak-gyilkosságban. Az Újszó információi szerint a bazini Specializált Büntetőbíróság felmentette Marián Kočnert és Alena Zsuzsovát a Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében. Bár a vád alapján Marian Kočner rendelte meg a gyilkosságot – akinek a kétes üzleti ügyeit tárta fel korábban a fiatal riporter –, az ítélet szerint nem nyert bizonyítást, hogy rész vett volna a bűncselekményben. 

Az ügyben Szabó Tamást bűnösnek találták. Az ítélet szerint Szabó Miroslav Marčekkel közösen, Andruskó Zoltán kérésére követte el a gyilkosságot. Szabót tiltott fegyvertartásért, az újságíró és jegyese meggyilkolásáért, valamint egy harmadik gyilkosságért – a gútai Molnár Péter ellen elkövetett gyilkosságért – 25 évre ítélték. Szabónak további 140 ezer euró kártérítést kell fizetnie a Kuciak családnak, valamint 40 ezer eurót Molnár Péter családjának.

Marián Kočnert bűnösnek találták illegális felfegyverkezésben, erről korábban ő maga is beismerő vallomást tett. A bíróság 5 000 euró pénzbírságot szabott ki a vétségért, amit a bűnös öt hónap börtönbüntetéssel is kiválthat – közölte Ružena Sabová, a szenátus elnöke. A portál információi szerint Kuciak családja és a meggyilkolt újságíró jegyesének édesanyja, Zlatica Kušnírová még az ítélethirdetés közben elhagyta a tárgyalótermet.

(Nyitókép: a gyilkosság megrendelésével vádolt Marián Kočner szlovák üzletember a bazini jogi akadémia tárgyalótermében 2020. szeptember 3-án, MTI/AP/Petr David Josek.)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2020. szeptember 03. 20:59
Biztos, hogy nem ő volt a megrendelő, de attól függetlenül megérdemelné a börtönt. sok disznóságban benne volt, gazdasági bűncselekmények sora, stb.
KannibálTatárÚr
2020. szeptember 03. 15:12
Mennyi kártérítést követelhet Marián Kocner és Zsuzsa Alena a mintegy két év vizsgálatért, fogságért: Ha Mo.-n a bűnözőknek adnak kártérítést, ők annak a sokszorosát érdemlik. Megjegyzem még, hogy a gyilkosság végrehajtója, Miroslav Marcek még áprilisban 23 évet kapott.
KannibálTatárÚr
2020. szeptember 03. 15:12
Mennyi kártérítést követelhet Marián Kocner és Zsuzsa Alena a mintegy két év vizsgálatért, fogságért: Ha Mo.-n a bűnözőknek adnak kártérítést, ők annak a sokszorosát érdemlik. Megjegyzem még, hogy a gyilkosság végrehajtója, Miroslav Marcek még áprilisban 23 évet kapott.
fagyongy.fgy
2020. szeptember 03. 15:01
Ha valaki tényleg odafigyelt erre a perre, akkor mást nem várhatott. Szörnyű, de bizonyos értelemben jól van ez így. Bírósági ítéletet hozni csak megdönthetetlen bizonyítékok alapján lenne szabad, helyesen. Függetlenül attól, hogy ki mit tart - elképzelhetőnek - a vádlottról. Sajnos az a helyzet, hogy a Kocner elleni vád nagyon gyenge lábakon áll és az egész történet ügyész szerinti hivatalos verziója nem mentes az ellentmondásoktól és "lyukaktól" : a felhabosított médiacirkusz meg a holivúdi tárgyalás/körítés fölöttébb megtévesztő lehetett. Az ügy szinte minden elemében és szereplőjében messzire bűzlenek a ... tiktok ...szolgálatok "jelenlétéről" árulkodó ... apró finomságok. A legszomorúbb az, hogy a tálalt bizonyítékok alapján egy esküdtszék szerintem nagy valószínűséggel ugyanezt az ítéletet hozta volna. Joggal. Ártatlanok? Ebben az ügyben: a bíróság elé tárt bizonyítékok alapján ... jogszerűen, ép ésszel ... nem bizonyítható egyértelműen a bűnösségük. Ez az igazság. Hiába sikoltozik a média, meg pengetik a megfelelő húrokat a politikusok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!