Ma várható ítélet a Kuciak-gyilkosság ügyében

2020. szeptember 03. 10:56

A gyilkosság gyanúsítottja, Miroslav Marček már beismerte a fiatal pár megölését.

2020. szeptember 03. 10:56
null

Ma várható ítélet a Kuciak-gyilkosság ügyében, csaknem egy hónapos csúszással az eredeti tervekhez képest – írta az Euronews.
A mindössze 27 éves szlovák újságírót és menyasszonyát 2018 februárjában lőtték le saját otthonukban. A rendőrség szerint Jan Kuciakot az oknyomozói munkásságával összefüggésben ölték meg: a vád alapján Marian Kocner rendelte meg a gyilkosságot, akinek a kétes üzleti ügyeit tárta fel korábban a fiatal riporter.

A szlovák rendőrség nemcsak a gyilkosság elkövetésével, de annak megrendelésével vádolt személyeket is őrizetbe vette. A januári tárgyaláson, a gyilkosság gyanúsítottja, Miroslav Marček beismerte a fiatal pár, illetve egy harmadik személy megölését. A bíróság ezután 23 év börtönbüntetést szabott ki, de ez az ítélet még nem jogerős. Az ügyész a gyilkosság megrendelésével gyanúsított üzletembernek és segítőinek is 25 év szabadságvesztést javasol. Az ügy hatalmas botrányt váltott ki Szlovákiában: 2018-ban hatvanezren vonultak az utcára, hogy tisztességes vizsgálatot követeljenek. 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!