Ismét összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel Portlandben

2020. szeptember 06. 17:33

Újabb összecsapások robbantak ki Oregon állam legnagyobb városában, Portlandben a Black Lives Matter tiltakozások során.

2020. szeptember 06. 17:33
null

Az újabb BLM-tüntetés szervezői az összecsapások elkerülése végett ugyan törölték a rendezvényt, a demonstrálók ugyanakkor mégis az utcára vonultak. Mindezzel párhuzamosan egy szélsőjobboldali csoport is gyülekezni kezdett a belvárosban, felfegyverkezve. A portlandi szélsőjobboldali szervezetek elsősorban azért vonultak utcára, hogy megbosszulják Jay Bishop, meggyilkolt radikális szervezeti tag halálát.

Az összetűzések során Portland utcáin megjelentek a Molotov-koktélok is, melyek nagyobb tüzeket okoztak. A rendőrök léptek fel végül a tüntető csoportok ellen, akik könnygázt alkalmaztak. A szombat esti volt a 100. nap Portlandben, mely tüntetéssel zajlott. A tüntetések akkor kezdődtek, mikor is májusban a minneapolisi rendőrség egy tagja megölte az afroamerikai George Floydot. Az Egyesült Államok területén azóta is zajlanak a tüntetések változó intenzitással a rendőri túlkapások és brutalitás ellen.

Fotó: MTI/ AP/ The Oregonian/ Brooke Herbert

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tracer
2020. szeptember 06. 19:22
Euronews, tényleg? Csúsztatások: demonstrálók=zavargó csőcselék + szervezett bomlasztás meggyilkolt radikális szervezeti tag = a Patriot Prayer nem széljobb, és nem feltétlen radikális A szombat esti volt a 100. nap Portlandben, mely tüntetéssel zajlott = zavargásokkal
Tracer
2020. szeptember 06. 19:22
Euronews, tényleg? Csúsztatások: demonstrálók=zavargó csőcselék + szervezett bomlasztás meggyilkolt radikális szervezeti tag = a Patriot Prayer nem széljobb, és nem feltétlen radikális A szombat esti volt a 100. nap Portlandben, mely tüntetéssel zajlott = zavargásokkal
bispora
2020. szeptember 06. 19:15
Elképesztő fake ez az Euronews! Tényleg, megáll az ember esze- ki fizeti ezt a csatornát, maga Soros nagyúr? Agyonlőnek egy konzervatív embert, hátulról, ahogy egy igazi antifa csinálja- és az Euronews ezt úgy disszeminálja, hogy az áldozat szélsőjobboldali! Eszem megáll, a szélsőjobboldaliakat az Euronews szerint lehet irtani, vadászidény van rájuk. Bezzeg a hős antifa gyilkos Reinoehl, az egy szent ember. Igaz a legutóbbi két hónapban kétszer tartóztatták le és engedték el rögtön , tiltott fegyverviselésért- hiszen valószínűleg az ottani ügyészt is Gyuri bá pénzelte kampánnyal választották meg- így a BLM+ antifa lincselők és fosztogatók mentességet élveznek... És három napja négy serif tűzpárbajban nyiffantotta ki az emberiség szemetét, ekkor Reinhoel antifánál már egy géppisztoly volt- be kár, hogy nem jobboldaliakra célzott velük- ugye Euro-mi a faszom? Az már csak hab a tortán, ahogy az Euronews-nál dolgozó "újságírók" a hivatalos boncolási jegyzőkönyv után is konokul ragaszkodnak a fehér rasszista rendőr halálra térdelte a békés fekete mackót- akiben több embernek halálos mennyiségű kábítószer volta vérében, amitől tüdővizenyője és szívleállása lett 40 perccel a kórházba szállítása után... Mert a fehér rendőr térde annyira rasszista volt, hogy szegény Floyd tüdeje háromszoros tömegűre duzzadt tőle...
LAW AND ORDER
2020. szeptember 06. 18:31
Nem nyughatnak, amíg ők is ki nem provokálják a maguk Kyle Rittenhouse-át. RENDET! Novemberben el lehet küldeni a BLM-es csőcseléket, ahova való!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!