Egy ukrán parlamenti bizottság engedélyezné az általános fegyverviselést

2020. szeptember 15. 10:41

Sok pisztoly és revolver került hivatalos ajándékként a lakosság kezébe.

2020. szeptember 15. 10:41
null

A kijevi parlamentben a nemzetbiztonsági és védelmi bizottság azzal állt elő, hogy legalizálni kell a lakosság számára a lőfegyverek viseléséhez való jogot, áll a hromadske.ua hírében, amiről a Kárpáthír számolt be.

Erről Olekszandr Zavitnevics bizottsági elnök, a Nép szolgái frakció tagja beszélt egy interjúban. Elmondása szerint katonaként támogatja a fegyverviselés általánossá tevését, ám ugyanakkor kidolgozna egy szigorú és biztonságos engedélyezési rendszert. Megjegyezte, Ukrajnában eltörölték azt a gyakorlatot, hogy civileknek is adományozhattak kitüntetés gyanánt lőfegyvereket. Tehát sok pisztoly és revolver került hivatalos ajándékként a lakosság kezébe, s ezért is tanácsos volna engedélyezni a fegyverviselést.

Ugyanakkor Dmitro Rozumkov házelnök mereven elutasítja ezt a javaslatot. Szerinte az ukrán társadalom még nem áll készen arra, hogy engedélyezzék az általános lőfegyver viselést vagy épp a prostitúciót és a könnyű drogok forgalmazását.

(Kárpáthír)

(Fotónk illusztráció: Egy férfi a fia mellett célba lő pisztollyal egy lőtéren, a Utah állambeli Springville-ben, MTI/EPA/George Frey)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2020. szeptember 15. 22:40
Tell Vilmos is - bár kényszerből - lőtt a fiára! Lehetne itthon is, de iskolai végzettséghez és büntetlenséghez kellene kötni!!!
makám
2020. szeptember 15. 15:52
nálunk is liberálisabb szabályozás kellene.. már csak arra is tekintettel, hogy az usabeli blm mintájára 5-10 éven belül itt is hasonló állapotok lesznek.
villogókékfog
2020. szeptember 15. 11:55
Nem vicc. Ugyanis újságírói igazolvánnyal, engedélyt kaphat bárki. Hogy miért éppen ehhez a szakmához kötötték, rejtély. És Ukrajnában, mint problémamegoldó országban, bárki lehet újságíró pár percen belül, hogyha fizet.
Öreg
2020. szeptember 15. 11:18
Szabad fegyverviselés esetén az ukrán lenne Európa legnépesebb menekülő tömege!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!