Brit katonákat mentett a Közel-Keleten, kitüntették a harci kutyát

2020. szeptember 01. 09:24

Korábban 34 kutyát, 32 postagalambot, négy lovat és egy macskát tüntetek ki a neves Dickin-medállal – írta meg a Neokohn.

2020. szeptember 01. 09:24
null

Bátorságáért Dickin-medállal tüntettek ki egy tavalyi közel-keleti brit katonai akcióban résztvevő kutyát. A hároméves belga juhászkutya, Kuno a művelet során mindkét hátsó lábán megsebesült – számolt be róla a BBC hírportálja. A malinois egyik lábának egy részét a sebesülés okozta fertőzés miatt amputálni kellett, ezért művégtagot kapott, de felgyógyulása óta már futni és ugrani is képes. „Kuno nélkül ez a harci művelet nagyon nehéz lett volna, nyilvánvaló, hogy brit katonák életét mentette meg azon a napon” – méltatta a hős kutyát Ben Wallace brit védelmi miniszter. A Dickin-medál az állatok számára adható legmagasabb rangú brit katonai kitüntetés, amit 1943-ban a beteg állatokról gondoskodó szervezet (PDSA) alapítója, Maria Dickin hozott létre – írta a Neokohn.

Képünk illusztráció, MTI Fotó: Rosta Tibor

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hóvirágcsempész
2020. szeptember 05. 13:18
A belga juhászok fantasztikus kutyák .
Krupp Skya
2020. szeptember 01. 18:24
Vicc: -Harci kutya a faszomat!
Akitlosz
2020. szeptember 01. 15:22
"Korábban 34 kutyát, 32 postagalambot, négy lovat és egy macskát tüntetek ki" Ha korábban, akkor az igének nem múlt időben kellene lennie? A tüntetek az jelen idő.
Párhuzamos különvélemény
2020. szeptember 01. 10:15
Talán írásban is átadták neki? Remélem nem tűzték rá a bundájára a "kitüntetést". Persze, ismerjék el, tartsák különösen gondosan, szeressék, tegyék közzé az érdemeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!