Belarusz nyomozó bizottság: Kalesznyikava és Znak őrizetben vannak

2020. szeptember 09. 18:47

A két ellenzéki vezetőt azzal gyanúsítják, hogy destabilizálják az országot és megsértik a nemzetbiztonságot.

2020. szeptember 09. 18:47

Marija Kalesznyikava és Makszim Znak őrizetben vannak – közölte szerdán a fontosabb bűnügyekkel foglalkozó fehérorosz nyomozó bizottság. A két ellenzéki vezetőt azzal gyanúsítják, hogy destabilizálják az országot és megsértik a nemzetbiztonságot.

Mind Kalesznyikava, mint Znak fontos szerepet játszott az ellenzék által elcsaltnak tartott augusztus 9-i választás óta Aljakszandr Lukasenka elnök lemondását követelő tiltakozó megmozdulásokban. Lukasenka tagadja, hogy csaltak volna a választásokon.   Szvjatlana Alekszijevics Nobel-békedíjas írónő Znak letartóztatása után azzal vádolta meg szerdán a fehérorosz vezetést, hogy terrorizálja a saját népét.

(MTI)

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neociprióta
2020. szeptember 10. 04:22
lukasenkó egy seggagyu barom, ezzel a lépésével sikerült előidéznie a preforradalmi állapotot...napjai meg vannak számlálva...LOL
nyúlgerinc
2020. szeptember 09. 18:54
Örülhetnek, hogy nem Belgiumban. Akkor hamar eltávoznának az árnyékvilágból mint a szlovák emberke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!