Belarusz: az ellenzéki Kalesznyikavát elfogták az ukrán határon

2020. szeptember 08. 09:10

Két társának azonban sikerült átszöknie Ukrajnába.

2020. szeptember 08. 09:10

A fehérorosz hatóságok elfogták a fehérorosz-ukrán határon Marija Kalesznyikava ellenzéki vezetőt, két társának pedig sikerült átszöknie Ukrajnába – közölte kedden a fehérorosz állami média. A BelTA hírügynökség és a Belarusz-1 tévécsatorna egybehangzó jelentése szerint Kalesznyikava „megkísérelt törvénytelenül átkelni a határon, de elfogták”. Két társának, Anton Radnenkavnak és Ivan Kravcavnak sikerült átszöknie a határon. Mindhárman tagjai a fehérorosz ellenzéki Koordinációs Tanácsnak, és mindhárman hétfőn tűntek el, nem reagáltak a telefonhívásokra. Egy szemtanú hétfőn arról számolt be, hogy látta Minszkben, amikor Kalesznyikavát elrabolták, ismeretlenek betuszkolták egy kisbuszba.

Az Interfax ellenzéki forrásokra hivatkozva azt írta kedd reggel, hogy egyikük sem tervezte a távozást hazájukból, sőt határozottan ellenezték ezt. Feltételezések szerint először elfogták, majd a határra szállították őket a hatóságok emberei, és ott megrendezték Kalesznyikava szökési kísérletét.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EMM195
2020. szeptember 08. 19:28
"Feltételezések szerint először elfogták, majd a határra szállították őket a hatóságok emberei, és ott megrendezték Kalesznyikava szökési kísérletét." HIHIHI Annyira nagy volt a konspiráció, hogy a hihetőség kedvért a férfiakat át is engedték... Na jó, a hülyeségnek tényleg NINCS HATÁRA!
BAJA
2020. szeptember 08. 10:41
Timosenkót a Playboyba!
Kristály
2020. szeptember 08. 10:39
Ha ártatlan miért szökik?? Elkell végre fogadni a választási eredményeket,de ezek képtelenek rá még az Univerzumot is szét basznák a hotalomért.
Kétes
2020. szeptember 08. 10:25
Változatok az elfogásra: 1./ Kalesznyikava lemaradt a többiektől, mert éppen a bankszámláját nézte, kapott-e pénzt Sorostól. 2./ A két pasi, aki átszökött Ukrajnába egy f@s. Sz@rban hagyták a nőt. Hacsak felvilágosult gender aktivistaként nem Kalesznyikava a pasi és két másik a nő. Akkor sem oké!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!