A védőoltásért folyó versenybe beszálltak a kínai és orosz kémek

2020. szeptember 07. 13:50

A most folyó akciók a hidegháborús korszak űrversenyére emlékeztetnek, amikor a Szovjetunió és az Egyesült Államok harcolt az elsőbbségért.

2020. szeptember 07. 13:50
null

Kínai hekkerek próbáltak megszerezni a koronavírus védőoltásának fejlesztésével kapcsolatos adatokat. A legegyszerűbb eljárást választották: a gyógyszergyárak helyett a digitális felügyelettel megbízott amerikai egyetemek számítógépeibe hatoltak be – írja a New York Timesra hivatkozva az Euronews. A versenybe az oroszok az állami hírszerzéssel (SVR) szálltak be. Célpontjaik az amerikai, kanadai és brit kutatóhálózatok voltak. Az oroszokra először egy brit ügynökség figyelt fel, amely az üvegszálas nemzetközi adatkábeleket felügyeli.

Hekkerek támadják a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésén dolgozó brit, amerikai és kanadai cégeket – írta az Euronews nemrégiben. Az Egyesült Királyság kiberbiztonsági központja, az NCSC szerint „szinte bizonyossággal” állítható, hogy a támadók az „orosz kémszervezet szolgálatában állnak”. Peking és Moszkva mellett Teherán sem maradhatott ki a sorból. Ezek után az Egyesült Államok jelentősen fokozta egyfelől kémelhárítási, másrészt felderítési erőfeszítéseit. Leegyszerűsítve: a világ minden élen járó kémszervezet azon van, hogy kiderítse, miben mesterkedik vetélytársa.

Békeidőben nem volt olyan élénk a kémkedés, mint most, a járvány idején. A most folyó akciók a hidegháborús korszak űrversenyére emlékeztetnek, amikor a Szovjetunió és az Egyesült Államok harcolt az elsőbbségért a Föld körüli pályán és a Holdon egyaránt.

(Euronews)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bukik a Zorbán
2020. szeptember 13. 08:26
Miért kell a Mandineren ezt az euronews nevű bolsevista szarfészket szemlézni? Aki képes ilyesmit leírni, mikor teljesen nyilvánvalóan MINDENKI kémkedik. Ez most olyan ügy, mint annak idején a Holdra-szállás volt.
Senior
2020. szeptember 07. 18:46
Mi ebben a meglepő? Jenkik nem szeretnék tudni a másik kettő eredményeit? Ez most rohadt nagy üzlet lesz, ja Nobel-díj is járhat érte.
nick89
2020. szeptember 07. 14:41
"Kínai hekkerek próbáltak megszerezni a koronavírus védőoltásának fejlesztésével kapcsolatos adatokat. A legegyszerűbb eljárást választották: a gyógyszergyárak helyett a digitális felügyelettel megbízott amerikai egyetemek számítógépeibe hatoltak be."
kisgul
2020. szeptember 07. 14:33
Jelentették az Amerikai kémek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!