A Newsweek szerzői szerint a gyűlöletbeszéd fogalma szubjektív és homályos

2020. szeptember 30. 09:18

Az ENSZ-nek le kell állítania elfogult viselkedését Izraellel szemben.

2020. szeptember 30. 09:18

A növekvő antiszemitizmus miatt helyénvaló, hogy az ENSZ újból elkötelezi magát a gonosz eszme ellen, ám Antonio Guterres főtitkár globális stratégiája a gyűlöletbeszéddel kapcsolatban téves – írja a Neokohn Emilie Kao és Joel Griffith Newsweekben közölt véleménycikke alapján. Hozzátették: a stratégia arra sarkallja az államokat, hogy homályos és szubjektív normák szerint szűrjék a „gyűlöletbeszédet”. Mindez veszélyezteti a szólásszabadságot és annak jogát, hogy mindenki a lelkiismerete szerint nyilvánítson véleményt, beleértve a zsidókat is. A kisebbségek számára ugyanis a legbiztonságosabb hely a szabad társadalom – írják.

A cikk hangsúlyozza, hogy az ENSZ a kezdetektől fogva vitatta a „gyűlöletbeszéd” kivételét a szólásszabadság keretrendszere alól. Az Egyesült Államok következetesen ellenezte ezeket az erőfeszítéseket. Eleanor Roosevelt arra figyelmeztetett, hogy a szovjetek követelései az „antifasiszta” beszéd visszaszorítására rendkívül veszélyesek voltak, és arra ösztönzik a kormányokat, hogy büntessenek minden kritikát a vallási vagy nemzeti ellenségeskedés álcáját öltve.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2020. szeptember 30. 10:32
"a szovjetek követelései az 'antifasiszta' beszéd visszaszorítására rendkívül veszélyesek voltak" Kétlem, hogy a szovjetek az 'antifasiszta' beszéd visszaszorítását követelték volna! Ejnye, firkászok, valaki már megint nem állt a helyzet magaslatán!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!