V4-egyeztetés előzi meg a belarusz helyzetről szóló rendkívüli EU-csúcsot

2020. augusztus 19. 07:47

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban úgy nyilatkozott: „mi is a lengyel álláspontot támogatjuk”.

2020. augusztus 19. 07:47

A fehérorosz politikai válsággal foglalkozó szerdai rendkívüli uniós csúcs előtt a visegrádi országok miniszterelnökei külön egyeztetést folytatnak egymással – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Elmondta: Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel, Igor Matovic szlovák és Orbán Viktor miniszterelnök negyed 12-kor tartanak videokonferenciát, majd délben kezdődik a 27 uniós tagállam vezetőinek rendkívüli csúcstalálkozója, amelyet szintén online szerveznek meg.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn jelentette be, hogy a tagállamok vezetői szerdán rendkívüli tanácskozást tartanak a fehérorosz válsággal kapcsolatban.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban úgy nyilatkozott: a visegrádi összefogás ereje és fontossága most is megmutatkozik, „mi is a lengyel álláspontot támogatjuk” Fehéroroszország esetében.

(MTI)

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. augusztus 19. 19:58
Itt szétszaggatjuk Szijjártót https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/192452235580668
Pelso j.
2020. augusztus 19. 09:53
Nos, szokás szerint nulla befolyása lesz a V4-eknek az eseményekre.
Szuverén maffiaállam
2020. augusztus 19. 09:53
"Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel, Igor Matovic" Miért egyeztetnek Lukasenka legjobb tanítványával?
olajfa1
2020. augusztus 19. 09:49
DE mégis... Franz Timmermanns-nak az EU "szocialista és progresszív" frakciójának a vezetőjének mi a véleménye erről??? Eléggé "szocialista és progresszív" volt a Fehérorosz választás? Az EU meg jobban teszi ha mélységes hallgatásba burkolózik, amióta a az EU előcsarnokában leleplezték Marx szobrát! MÉGIS MI A BAJOTOK EZEKUTÁN AZZAL AKI MEGVALÓSÍTJA MARX IDEOLÓGIÁJÁT? Hát ezt éltetitek! Ezért tettetek az EU aulójába Marx szobrot, mert az a ti ideálotok! az ilyen "szocializmus" meg az ilyen "progresszivitás"!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!