Tengerparti homokba írt S.O.S. segített megmenekülni három hajótöröttnek

2020. augusztus 04. 08:44

Az eltévedt hajósok jó állapotban voltak, később egy mikronéziai járőrhajó vitte őket haza.

2020. augusztus 04. 08:44
null

A tengerpart homokjába írt óriási S.O.S. felirat segített megmenekülni három mikronéziai férfinak egy lakatlan szigetről, ahová azért jutottak, mert kifogyott az üzemanyag a hajójukból a nyugat-csendes-óceáni szigetvilágban. A hatóság közlése szerint a három embert már majdnem három napja keresték, amikor ausztrál és amerikai repülők vasárnap észrevették a lakatlan Pikelot-sziget homokjába készített feliratot - közölte hétfőn az ausztrál védelmi minisztérium.

A három férfi július 30-án indult egy hétméteres hajóval a Pulawat-zátonyszigetekről és a mintegy 43 kilométerre fekvő Pulap-atollra tartott, de eltévedtek és elfogyott az üzemanyaguk a közlemény szerint. A közeli – amerikai fennhatóságú – Guamról indultak keresésükre szombaton. Kiindulási pontjuktól nagyjából 190 kilométerre találták meg őket. Egy ausztrál katonai helikopternek sikerült leszállnia a lakatlan sziget partján és ételt-italt adni nekik. Az eltévedt hajósok jó állapotban voltak, később egy mikronéziai járőrhajó vitte őket haza.

(MTI)

(Kép forrása: Ausztrália kormánya.)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. augusztus 04. 15:08
Hétméteres a kézilabdában van és ugyan nem a hajókban. Az MTI-nél követelmény a magyar nyelvtudás hiánya.
annamanna
2020. augusztus 04. 12:24
Megőrül a világ a lakatlan szigeten 15 hónapot eltöltő srácok sztorijáért https://index.hu/kulfold/2020/05/22/tonga_hajotores_hat_fiatal_sziget_legyek_ura_1966/
nick89
2020. augusztus 04. 11:36
Jó kis sziget és jó messze is van. Most, hogy megint lakatlan, elküldeném lölőt meg a többi lölőt, hogy mutassák meg Magyarország határain kívül is azt a kurva nagy tehetségüket. Feladat: Túlélés és gazdagodás ugyanabban a tempóban mint eddig (1 szerszámosládától gróf Festetich-ig 3 év alatt) A kannibalizmus nem ér!
di maggio
2020. augusztus 04. 08:59
Bocsánat! elütés! Duna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!