Aszad: Amerika szankcióinak célja megfojtani a szíriai népet!

2020. augusztus 12. 19:50

2020. augusztus 12. 19:50
null

 Az elsöprő erejű új amerikai szankciók új szintre emelték a szíriai kormány elleni gazdasági háborút – jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök szerdán parlamenti beszédében. Hozzátette, hogy a büntetőintézkedések Washington régóta tartó erőfeszítései közé tartoznak, amelyek célja a szíriai nép életszínvonalának csökkentése, „megfojtása”.

Aszad a Caesar törvényként ismert büntetőintézkedéseket tette felelőssé azért is, hogy a szíriai font értéke mélypontra zuhant, és a gazdasági helyzetük miatt aggódva sokan pánikszerűen dollárt kezdtek vásárolni. Bassár el-Aszad szerint az Egyesült Államoknak szüksége van arra, hogy szélsőségesek, köztük az Iszlám Állam terroristái tevékenykedjenek a Közel-Keleten. Mint mondta, Washington a szankciós törvénnyel éppen a terroristáknak nyújt támogatást.

A szíriai elnök beszélt arról is, hogy a júliusi parlamenti választások előrelépést jelentettek az ország demokratikus fejlődésének útján.

 – hangoztatta. Az 54 éves elnök egészségügyi okok miatt kénytelen volt röviden megszakítani az újonnan megválasztott törvényhozásban tartott beszédét. Az államfői hivatal tájékoztatása szerint Aszad párperces szünetet tartott, mert kissé lecsökkent a vérnyomása, majd rendben folytatta felszólalását a parlamentben.

Az Egyesült Államokban 2019 decemberében hatályba lépett Caesar törvény szankcionál mindenkit, aki megkönnyíti, hogy az Aszad-rezsim hozzájusson a különböző javakhoz, szolgáltatásokhoz, illetve megkönnyíti a rezsim katonai tevékenységét, olaj-és gáziparát segítő technológiák beszerzését. A törvény egyben szankciókkal sújtja azokat is, akik „az újjáépítésben történő részvétel révén hasznot húznak a szíriai konfliktusból”.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. augusztus 12. 22:31
Érdekes, hogy az USA nem sújtja szankciókkal azokat, akit kapcsolatot tartanak fent és segítik a terroristákat és mindenáron fenn akarja tartani Szíria megosztottságát...
Akitlosz
2020. augusztus 12. 21:46
Amerikai bombázásnak jobban örülne?
Ikloorvat
2020. augusztus 12. 21:41
Mi most vettünk ettől az Amerikától rakétákat ellenetek, vagy ha keletről valami fenyegetne, szóval biztos a ballibsik lájkolgatják a cikket.
3M..
2020. augusztus 12. 21:38
A népet? A világot, de Kína már túltett rajta. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!