Mike Pompeo: Washington támogatja az EU által javasolt átfogó vizsgálatot

2020. augusztus 25. 19:50

Az amerikai külügyminiszter miniszter szerint Navalnij családja és az orosz emberek megérdemlik, hogy az ügybe keveredetteket felelősségre vonják.

2020. augusztus 25. 19:50

Washington támogatja az Európai Unió által javasolt átfogó vizsgálatot Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus ügyében, amennyiben a megmérgezéséről szóló jelentések megalapozottak – jelentette ki Washingtonban kiadott közleményében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kedden. Az amerikai diplomácia Izraelben tárgyaló vezetője hangsúlyozta: az amerikai kormányzatot „mélyen aggasztja” a német orvosok előzetes megállapítása, miszerint Navalnijt megmérgezték.

„Amennyiben e jelentések igazaknak bizonyulnak, az Egyesült Államok támogatja az Európai Unió felhívását az átfogó vizsgálatra és készen áll ezt az erőfeszítést segíteni” – szögezte le Pompeo. A miniszter hozzáfűzte: Navalnij családja és az orosz emberek megérdemlik a teljes körű és átlátható vizsgálatot és azt, hogy az ügybe keveredetteket felelősségre vonják. Pompeo együttérzését fejezte ki Navalnij családjának és gyors felépülést kívánt az ellenzéki politikusnak.

(MTI)

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2020. augusztus 26. 06:37
Érdekes a Ukrajnában a nagy libsi forradalom után van aki 100 eurobol kell megéljen nem gond csak egy ellenzék élete világra szolo esemény egy csomo hazugsságal kőrbe fonva.
Salamander
2020. augusztus 25. 21:27
Egy sor súlyos és komoly kérdés van Európa jövője, jelene szempontjából. Ebbe NEM tartozik bele a belorusz állam cseszegetése.
Rocktoberi
2020. augusztus 25. 21:01
Mit akar ez a sok kibic? El tudom képzelni, hogy mennyire érdekli Putyint vagy az orosz embereket az EU vagy az USA véleménye. Mire fel ugatnak bele mindenbe?
mokány
2020. augusztus 25. 20:39
Mi az a ljubljanka ? Kötelező olvasmány: Arthur Koestler : Sötétség délben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!