Mexikóban elfogták az egyik bandavezért, Pörölyt

2020. augusztus 02. 17:37

Guanajuato ma Mexikó legerőszakosabb állama. Idén, az első negyedévben 2293 embert gyilkoltak meg ott.

2020. augusztus 02. 17:37

A mexikói hatóságok elfogták vasárnap az egyik, súlyos bűncselekményekkel gyanúsított bandavezért, a Marrónak (Pöröly) is hívott José Antonio Yépezt, a Santa Rosa de Lima nevű drogkartell parancsnokát – jelentették be Mexikóvárosban.

Ma hajnalban Guanajuato államban a mexikói hadsereg és ügyészség közös akciójában letartóztatták José Antonio N-t, akit Marro néven is ismernek. Jelenleg a helyi hatóságok őrizetében van – írta Twitter-üzenetében Alfonso Durazo polgári védelmi miniszter (államtitkár).

A Santa Rosa de Lima kartell kábítószer-kereskedéssel és üzemanyag-rablással foglalkozik Mexikó középső országrészében, és a Jalisco Nueva Generación nevű másik bűnbandával folytatott háborúja miatt a Guanajuato államban tapasztalt erőszakhullám egyik fő felelőse. A letartóztatással párhuzamosan egy fegyverarzenált is lefoglaltak, elfogtak öt másik bűnözőt, és kiszabadítottak egy fogoly üzletembert. Guanajuato ma Mexikó legerőszakosabb állama. Idén, az első negyedévben 2293 embert gyilkoltak meg ott.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2020. augusztus 02. 20:31
Narcos Mexico 3. évad...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!