Lukasenka utasította a belügyminisztériumot a rendbontás felszámolására

2020. augusztus 19. 14:16

Az elnök a határőrizet megszigorítását is elrendelte annak érdekében, hogy az országba ne juthassanak be „fegyverek és harcosok”.

2020. augusztus 19. 14:16

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök utasította a belügyminisztériumot, hogy vessen véget a rendbontásnak Minszkben – jelentette szerdán a Belta fehérorosz állami hírügynökség.

Az állami tájékoztatás szerint az elnök a határőrizet megszigorítását is elrendelte annak érdekében, hogy az országba ne juthassanak be „fegyverek és harcosok”. Emellett az államfő utasította a titkosszolgálatokat, hogy folytassák a kutatást az utcai tiltakozások szervezői után. Lukasenka azt is kijelentette, hogy az állami média sztrájkoló dolgozói nem térhetnek vissza állásaikba.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2020. augusztus 19. 17:54
na vegre! csapd szet a pofajukat Batyka!
alkar71
2020. augusztus 19. 17:20
Lukasenka elveszítette a hatalmat. Hogy az életét megtarthassa, még egy feladata van, az orosz befolyás megőrzése. Mivel ez a jelenlegi rendszerben nem biztosítható, és ki tudja, milyen formáció kerülne hatalomra egy demokratikus választás eredményeként, ezért véleményem szerint küszöbön áll Belarusz orosz megszállása. Van azonban egy kis bibi: az ellenállás teljesen erőszakmentes, senki nem akar az utcán zavarogni, nem fosztogatják a boltokat, nem mennek kövekkel a rendfenntartóknak. Így pedig nem lehet erőszakot alkalmazni. Lukasenka feladata most az, hogy valamilyen módon erőszakot szítson, és ezek után az orosz hadsereg az országban élő orosz ajkú lakosság védelmére hivatkozva bevonulhasson Belaruszba. A háttérben Orbán próbálja megosztani az uniós országok vezetőit, ezzel elodázva a konkrét lépéseket, amiktől amúgy egyébként is fél az Unió. Erőszak, és ürügy a bevonulásra pedig mindenképpen lesz, ha másként nem, provokátorok által. Én így látom.
diós guba
2020. augusztus 19. 15:43
A világban manapság többféle kísérlet zajlik, mondhatni stratégiai játék, hogy a hatalmon lévők és a hatalom bontók kipróbálják a legjobb taktikát. Az USA-ban a hosszúpóráz módszert tesztelik, Belorussziában a rövid póráz védelmi taktikát próbálják ki. Nekünk nem kell ebbe belefolyni, elég csak figyelni és tanulni belőlük.
szekuIa
2020. augusztus 19. 14:59
Akinek nem tetszik, az mehet a bányába dolgozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!