Lukasenka nyugalomra és a tiltakozások beszüntetésére intette a tüntetőket

2020. augusztus 14. 20:03

Lukasenka felszólította az embereket, hogy maradjanak otthon.

2020. augusztus 14. 20:03

Nyugalomra és a tiltakozó akciók beszüntetésére intette a múlt hét végi újraválasztása ellen tüntetőket Aljakszandr Lukasenka újraválasztott fehérorosz elnök a nemzetbiztonsági tanács pénteki ülésén tett lakossági felhívásában. „Azt akarjátok, hogy üljek és várjak, míg a feje tetejére állítjátok Minszket? Így nem leszünk képesek úrrá lenni a helyzeten. El kell kezdeni használni a fejünket, és le kell csillapodni, lehetőséget biztosítva nekünk a rend helyreállítására és arra, hogy azokkal foglalkozzunk, akik ideutaztak” – jelentette ki az elnök, akit a BelTA állami hírügynökség idézett.

Lukasenka felszólította az embereket, hogy maradjanak otthon. „Ne merészkedjetek most az utcákra! Értsétek meg, hogy ágyútölteléknek használnak benneteket és gyermekeiteket!” – figyelmeztetett a fehérorosz elnök, aki szerint Lengyelországból, Hollandiából, Ukrajnából és „a nyitott Oroszországból” is érkeztek az Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikushoz „hasonlók”. „Agresszió kezdődött az ország ellen” – húzta alá.

Ismételten leszögezte, hogy a tüntetéseket külföldről szervezik, és a tiltakozó akciókhoz bűnözőket használnak fel. „Mára teljességgel világosan látjuk, mi zajlik” – mondta. Mindazonáltal önmérsékletre intette a biztonsági erők tagjait a tüntetőkkel szembeni fellépésük során. Arra emlékeztetett, hogy a rendvédelmi szervek tagjainak fő feladata az állampolgárok védelme. Pénteken, a hivatalos végeredmény közzétételét követően is több ezer tüntető vonult a minszki Függetlenség sugárúton a fehérorosz kormány székházához, hogy tiltakozzon Aljakszandr Lukasenka általuk el nem fogadott újabb választási győzelme ellen.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. augusztus 15. 08:41
Hitvány diktátor.
pitypang1125
2020. augusztus 15. 04:21
Igaza van. Ez így egyenes út Ukrajna után. Csak hogy ebbe Putyin már nem fog belenyugodni, még annyira sem mint ukrajnába. Én a Lettek helyében is kezdenék aggódni, hogy mit, milyen cselekményeket engedélyeznek a saját területükről.
Salamander
2020. augusztus 15. 03:32
Ha ma valahol elcsalják a választásokat, az az Európai Parlament és időnként próbálkoznak az USA-ban is ezt tenni. Ugyan mit számít valójában, hogy Fehéroroszországban ki az elnök, ha valakik NEM akarnák rátenni a kezüket az országra? Mitől értékelődött fel ennyire a "fehérorosz demokrácia" és az örmény, a mongol vagy az azeri meg nem?
Harangláb
2020. augusztus 14. 23:12
Szerintem ez irreverzibilis folyamat. Esetleg még jön egy Grósz Károly is, de nemsokára a reformkommunisták megpuccsolják, az ottaniGyurcsányok ráébrednek, hogy ők tulajdonképpen demokraták, és pillanatok alatt lenyúlják, kiárusítják az országot. A Fehérorosz gazdasági torta fölött már ott a szeletelőkés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!