Kiengedték a kórházból Zeman cseh elnököt

2020. augusztus 29. 17:23

A 75 éves államfő régóta neuropátiában szenved, a betegség mindkét lábát érinti, ezért csak sétapálcára támaszkodva járhat.

2020. augusztus 29. 17:23
null

„Kiengedték szombaton a prágai Központi Katonai Kórházból Milos Zeman cseh elnököt, akit a keddi kartörése után kellett megműteni” – közölte Jirí Ovcácek, az államfő szóvivője.

„Zeman szövődménymentesen gyógyul és ambuláns kezelésben részesül a továbbiakban” – ismertette Jitka Zinke, a kórház szóvivője. „Az államfő lábadozását a Prága melletti Lany kastély elnöki rezidencián tölti” – mondta még Jirí Ovcácek. Egészségi állapota miatt az orvosok tanácsára Zeman elhalasztotta a jövő hétre tervezett dél-morvaországi látogatását. A 75 éves államfő régóta neuropátiában szenved, a betegség mindkét lábát érinti, ezért csak sétapálcára támaszkodva járhat.

Zeman azonban a kedd esti híradó megtekintése után megpróbált egyedül felállni a karosszékéből, bot és testőrök segítsége nélkül, de elesett, és eltörte a jobb kezét. A Központi Katonai Kórházba szállították, ahol szerdán altatásban megműtötték. „Zeman elutasította a sétapálca használatát és a testőrök segítségét. Azt mondta, hogy némi távolságot egyedül is meg tud tenni, de nem kellett volna ezt csinálnia” – mondta Ovcácek a CTK-nak. A 2013 óta hivatalban lévő Zeman – aki 1988 és 2002 között miniszterelnök is volt – neuropátián kívül kettes típusú cukorbetegségben is szenved. Tavaly októberben több napot töltött kórházban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2020. augusztus 31. 10:00
Zeman a legelfogadhatóbb politikusok közé tartozott a rendszerváltás után, de már nem a politikával kellene foglalkoznia. Enyhén szólva nincs jó kondícióban.
nick89
2020. augusztus 30. 14:25
Ez az a fószer, aki ellen százezrek tüntettek a Vencel téren, mert annyit lopott, mint a lölő 2 év alatt?
Kiscsillag
2020. augusztus 30. 00:01
További gyors javulást!
kuzmics
2020. augusztus 29. 21:23
Ez egy rendes baloldali, nem egy Árpi bácsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!