Elvesztette a bizalmi szavazást az újonnan kinevezett perui miniszterelnök

2020. augusztus 04. 18:18

Vizcarra július közepén váltotta le a korábbi miniszterelnököt és több miniszterét, miután a járványügyi helyzet komolyan kikezdte népszerűségét.

2020. augusztus 04. 18:18

Elvesztette kedden a parlamenti bizalmi szavazást az újonnan kinevezett perui miniszterelnök, Pedro Cateriano, ezzel új kabinet megbízására kényszerítve Martín Vizcarra elnököt, miközben az ország a koronavírus-járvány okozta válsággal küzd. Az Andina helyi hírügynökség szerint 37 szavazat ellenében 54-en voksoltak a Cateriano-kabinet ellen. Harmincnégyen tartózkodtak.

Vizcarra július közepén váltotta le a korábbi miniszterelnököt és több miniszterét, miután a járványügyi helyzet komolyan kikezdte népszerűségét. A 30 millió lakosú andoki országban a világon a hetedik legmagasabb a fertőzöttek száma több mint 433 ezer regisztrált esettel és csaknem húszezer elhunyttal.

Cateriano a perui kongresszusban a gazdaság újrainditásáról szóló programja ismertetésével párhuzamosan bizalmi szavazást kért, hogy megerősítsék miniszterelnöki tisztségében. A politikus figyelmeztetett, hogy a koronavírus-járvány széles körű szegénységet okozhat Peruban, s ezért egy olyan gazdasági tervet ígért, amely a többi között a kulcsfontosságú bányászati ágazatot karolta volna fel, a szegénység enyhítését célzó intézkedésekkel együtt. „Demokrataként tiszteletben tartom a többség akaratát” – hangsúlyozta Cateriano a voksolást követően, amelynek nyomán lemondásra kényszerül egész kormányával. Vizcarra 2021 áprilisára hirdetett általános választásokat.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. augusztus 04. 20:28
Szeretem a perui híreket olvasni. 500 izraeli hírre jut egy perui hír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!