Cihanouszkaja abban reménykedik, hogy a minszki vezetés meghallja a nép hangját

2020. augusztus 21. 12:53

A fehérorosz ellenzéki politikus a litván fővárosban tartott sajtótájékoztatót.

2020. augusztus 21. 12:53

Szvjatlana Cihanouszkaja Litvániába menekült fehérorosz ellenzéki elnökjelölt reményét fejezte ki pénteken, hogy a minszki vezetés meghallja a nép hangját; szerinte a polgárok azt akarják, hogy új szabad és igazságos elnökválasztásokat tartsanak az országban. Cihanouszkaja a litván fővárosban, Vilniusban tartott sajtótájékoztatón beszélt erről.

Kérdésre válaszolva leszögezte, hogy minden országnak tiszteletben kell tartania Fehéroroszország szuverenitását. Hozzátette, hogy Oroszország egyelőre nem vette fel vele a kapcsolatot. Azt is mondta, hogy akkor tér vissza hazájába, amikor ezt biztonságosnak érzi.

Az ellenzéki vezető közben pénteken újabb videóüzenetében felszólította a nagy fehérorosz gyárak dolgozóit, hogy folytassák és szélesítsék a sztrájkot, mert – mint fogalmazott – tőlük, az ő egységüktől és határozottságuktól függ Fehéroroszország jövője, amely egyben a gyerekeik jövőjét is jelenti.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2020. augusztus 21. 16:39
Nem tudom a neved, hogy segítsek neked, hogy megtalálj, ha keresnél?
LAW AND ORDER
2020. augusztus 21. 15:43
80% Lukasenkó + nemzeti függetlenség + NO SOROS. Ez a nép hangja, kisanyám.
Rocktoberi
2020. augusztus 21. 15:34
Ha Fehéroroszország az ukrán függetlenség szintjére jut, akkor majd elmondhatjuk, hogy sok hűhó semmiért.
Magyarok Pásztora
2020. augusztus 21. 13:54
Majd egy soros-kormány jobb lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!