Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Belarusz: őrizetbe vették az ellenzéki testület két tagját

2020. augusztus 24. 12:04

Engedély nélküli tömegtüntetés szervezésével vádolják őket.

2020. augusztus 24. 12:04

A fehérorosz hatóságok őrizetbe vették hétfőn az ellenzéki koordinációs tanács két tagját egy gyárbejáratnál – közölte a tanács szóvivője hírügynökségekkel. Olha Kovalkovát és Szjarhej Dilevszkit a rendőrség különleges részlege vette őrizetbe a minszki traktorgyár bejáratánál, a hírügynökségek szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen váddal. Hivatalosan megerősítették az őrizetbe vétel tényét.

A koordinációs tanács Kovalkova Facebook-oldalán közzétett nyilatkozata szerint engedély nélküli tömegtüntetés szervezésével vádolják őket.

Az ellenzék múlt kedden alakította meg a koordinációs tanácsot, amelynek az a célja, hogy tárgyalásos úton megegyezzen a kormánnyal a hatalom átadásáról. Több tucat tagja között értelmiségiek és politikusok is vannak. A hatóságok azonban csütörtökön büntetőjogi eljárást indítottak a testület ellen a hatalom megszerzésére tett illegális kísérlet vádjával.

(MTI)


 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2020. augusztus 24. 13:57
Azért rendezik a választásokat, hogy ne tüntetéseken döntsön egy szűk réteg az ország sorsáról. Bűnözők azok, akik ezt nem tarják be. Börtönbe velük!
Menhetten
2020. augusztus 24. 13:51
Aki szolidáris akar lenni a beloruszokkal annak ajánlom a ma esti tüntetést a nagykövetség előtt Budapesten. Ma 18 órakor. Elég király lenne, ha Magyarországról is készülne egy nagy fotó, hogy sokan kiálltunk! Ezt most nem pártok, hanem magánemberek szervezik. Egyébként maguk a belorusz fejlemények is politikai események, így hát nem meglepő, ha politikailag van kezelve a dolog.
sozlib_abschaum
2020. augusztus 24. 13:38
Ha ha ha, koordinációs tanács, ez olyan szaros gyuri csicska szervezett? A helszinki terrorszervezet már szivja magába az euro milliók illatát, amit maffia központ (brüsszel) majd átutal kártérítés gyanánt.
llnnhegyi
2020. augusztus 24. 13:09
Lázadáshoz nem kell engedélyt kérni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!